Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

3 domme manieren om je huid te ruïneren

3 domme manieren om je huid te ruïneren

Je zorgt voor je gezondheid. Je gaat naar de sportschool na een lange dag werken. Je staat vroeg op om te gaan hardlopen. Je eet beter dan je ooit had durven dromen.

Maar toch zorg je niet goed voor je huid? Dat is natuurlijk gek!

Als je wilt dat je fijne lijntjes en kleine rimpels zich de komende tien jaar ontwikkelen tot gezichtscanyons, dan zijn deze 3 domme manieren om je huid te ruïneren voor jou!

Als alternatief kun je ervoor kiezen om je gezondheid te behouden en slimme keuzes te maken voor huidverzorging voor mannen, zodat je er jarenlang goed uitziet en je op je best voelt. De keuze is aan jou.

Sla de zonnebrandcrème over

Jongens, tijd voor een eerlijk gesprek. Je weet dat mannen vaak worden gestereotypeerd als onvoorzichtig en onbezorgd over hun gezondheid. Wil je bewijzen dat alle haters ongelijk hebben?

Begin met het gebruik van zonnebrandcrème!

Blootstelling aan de zon is een grote oorzaak van vroegtijdige veroudering. Krachtige UV-stralen dringen de huid binnen en veroorzaken celbeschadiging. Het versnelt het verouderingsproces en kan uiteindelijk leiden tot de ontwikkeling van huidkanker.

Doe jezelf een groot plezier. Begin met het dragen van zonnebrandcrème – SPF 15 of hoger – elke keer dat je 30 minuten of langer in de zon bent. Als je in een tropisch gebied woont waar de zon bijzonder intens is, kan zelfs minder dan 15 minuten al een probleem zijn.

Heb een slechte scheerroutine

Scheer jij je elke dag? Wat is jouw routine? Waarschijnlijk zoiets als dit:

  1. Schuimende scheercrème
  2. Scheren
  3. Aftershave (misschien)

Verwacht ingegroeide haartjes, roodheid, bultjes en constante irritatie. De meeste scheerproducten laten de huid geïrriteerd en rauw aanvoelen. Als je je huid niet behandelt met een goede vochtinbrengende routine, zal je huid niet meer glad en comfortabel voelen.

Wil je deze situatie verbeteren? Verbeter je scheerroutine en verzorg je huid:

Pre-scrub — Gebruik voor het scheren natuurlijke gezichtsscrub om de huid voor te bereiden op een gladde, schone scheerbeurt.

Scheren — Als je een scheermes met patronen gebruikt, weersta dan de drang om goedkoop te zijn en stop met de mesjes week na week opnieuw gebruiken. Vier of vijf keer gebruiken is het maximum.

Borstelloze scheercrème — Producten die schuimen zijn niet goed voor je huid. Kies in plaats daarvan voor een hydraterende, natuurlijke scheercrème met biologische ingrediënten.

Alcoholvrije aftershave — Aftershave mag niet prikken; het moet kalmeren en hydrateren. Ga voor een alcoholvrije aftershave om je huid verfrist te laten aanvoelen.

Was je gezicht met een zeepstaaf

Dit is een groot probleem en het maakt niet uit hoe vaak deze mannen blog erover schrijft, het blijft een veelgemaakte fout die jongens nog steeds niet serieus lijken te nemen.

Zeepstaven zijn niet ontworpen voor de gevoelige huid van je gezicht. Hun pH is te hoog en neemt uiteindelijk veel meer weg dan alleen vuil en roet. Natuurlijke oliën en een beschermende buitenlaag die je gezicht nodig heeft om gehydrateerd en gezond te blijven, worden ook verwijderd.

Je krijgt een droge, strakke huid – de perfecte setup voor vroegtijdige veroudering.

Word slim en stap over op speciale gezichtsreiniger voor mannen. De ingrediënten zijn milder – en speciaal ontworpen voor de huid van je gezicht.

En nog een extra tip: kies producten die passen bij je huidtype. Een vette en droge huid hebben namelijk totaal verschillende producten nodig!