Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

3 handige tips om makkelijk geld te besparen

Makkelijk geld besparen dat wil toch iedereen ? Hier vindt u drie hele handige en makkelijk uit te voeren tips waarmee u direct geld bespaart.

 

Makkelijke tips om direct geld te besparen

De energierekening is voor veel mensen een flink deel van het maandbudget. Misschien is dat bij u ook zo en zou u die graag een stuk lager willen hebben. Dat kan! Om te beginnen probeer eens de temperatuur een graadje lager te zetten. Begin eventueel met een halve graad. U zult zien dat u daar snel aan gaat wennen. Zonodig pakt u er een dekentje bij. U kunt de thermostaat een half uur voordat u gaat slapen gerust verder naar beneden zetten. De kamer blijft nog wel even warm totdat u gaat slapen.

 

Meer tips om energie te besparen

Energie besparen is niet moeilijk. Led verlichting verbruikt veel minder energie dan een gloeilamp of halogeen. Een tochtstrip onder de deur houdt de warmte binnen. Apparatuur met energieklasse A+++, koken met het deksel op de pan, niet meer water in de waterkoker doen dan nodig is. Dat zijn tips die u niets kosten en waar u direct mee bespaart. Wilt u iets verder gaan denk dan eens aan het isoleren van spouwmuren of vervangen van glas door HR+++ glas. Hiervoor is eerst wel een investering nodig maar die verdient u binnen een paar jaar terug.

 

Stap over naar een andere energieleverancier

Naast energie besparen kan de energie die u gebruikt vaak ook een stuk goedkoper. Er zijn heel veel energieleveranciers en die willen u allemaal graag als klant verwelkomen. Daarom krijgen nieuwe klanten kortingen die oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Het loont absoluut de moeite om dit ieder jaar te doen. Het overstappen energie is echt een fluitje van een cent. Heel veel mensen doen dit al ieder jaar opnieuw en besparen zo een leuk bedrag op hun energierekening. Doet u dat nog niet? Dan is dit uw uitgelezen kans om makkelijk geld te besparen! U kunt eenvoudig een vergelijking maken van de verschillende energieleveranciers en ziet dan in één oogopslag welke energieleverancier voor u het voordeligst is. U zult zien dat de leveranciers verschillende prijzen hanteren. Met een lager energietarief bespaart u direct geld.