Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hiken en kamperen op Ibiza

Hiken en kamperen op Ibiza

Ibiza is een fantastisch, idyllisch, Spaans eiland in de Middellandse zee. Het staat vooral bekend om alle prachtige stranden en de feestjes. Maar er is ook veel ongerepte natuur én je kunt er uitstekend kamperen. Het is dus ook een perfecte bestemming om te hiken en te kamperen.

Kamperen

Je kunt heerlijk vertoeven op campings Ibiza. Er zijn er voldoende. Je zou van camping naar camping kunnen hiken en alle bezienswaardigheden ertussen kunnen bekijken. Als je veel van het eiland wil zien kun je het best een auto huren en van bestemming naar bestemming rijden. Al je kampeerspullen kun je dan gemakkelijk in de auto opbergen. Als je aankomt op de camping voor die nacht pak je deze spullen uit en leg je een rugzak met wat snacks en water klaar. Je rijdt naar een wandelpad en je kunt gaan.

Bezienswaardigheden

Er is zó veel te doen en te zien op Ibiza. Dat kunnen we onmogelijk allemaal in deze blog plaatsen. Daarom verwijzen we graag door naar Beleef Ibiza. Een van de leukste blog vól Ibiza inspiratie. Lees daar gerust verder na het lezen van deze blog.

Hiken

Zoals ik al zei zijn er veel mooie wandelpaden op Ibiza. Een van de mooiste is misschien wel die naar Es Vedra en Atlantis. Aan de zuidwestkunst van Ibiza ligt een onbewoond rotseiland. Vanaf Ibiza heb je verschillende uitkijkpunten met een prachtig uitzicht op deze bijzondere rots. Er gaan veel verhalen over deze rots die het opzoeken zeker waard zijn. Vanaf het uitkijkpunt in de buurt van Sa Pedrera beginnen een aantal wandelroutes. Een ervan is een bijzondere hike naar ‘’de verzonken stad Atlantis’’. Het eindpunt van deze hike is een rotsstrand met een hele bijzondere rotsformatie die het gevoel geeft alsof je tussen ruïnes loopt. Ook liggen er warme waterbassins tussen de rotsen waar je lekker in kunt zwemmen als de zee rustig is. Vergeet geen waterfles met filter mee te nemen tijdens je hike, dan heb je altijd schoon en fris water bij. En nu genieten maar!