Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hoe en waar vind je de goedkoopste all risk autoverzekering?

Een autoverzekering is een must have. De goedkoopste autoverzekering zo snel mogelijk afsluiten is een goede zaak. Het loont namelijk direct in uw portemonnee. Zo houdt u geld over voor andere leuke dingen. Hoe en waar vind je echter die goedkoopste all risk autoverzekering?

 

Tips voor het goedkoop verzekeren via all risk

Een all risk autoverzekering is het meest uitgebreid als u deze vergelijkt met de andere dekkingsvarianten, zoals WA en WA plus. Als u op zoekt bent naar de meeste zekerheid en hoogste dekking dan is de all risk een goede keuze. Of de all risk voor u geschikt is hangt voornamelijk af van uw auto (type, dagwaarde en leeftijd) en uw financiën. Over het algemeen is de all risk de duurste dekking. Toch zijn er manieren om een goedkope all risk autoverzekering te vinden. Lees onze tips.

 

Tip 1: Betaal de premie op jaarbasis

Bij autoverzekeraars krijgt u korting als u de premie vooruit betaald. De autoverzekeraar loopt minder risico dat u een wanbetaler bent als u vooruit heeft betaald. Hierdoor kan er een risico opslag van de premie af en krijgt u meer korting. Als u een zak geld heeft betaal dan vooruit!

 

Tip 2: Vergelijken en nog eens vergelijken

Een goede all risk dekking vindt u tegenwoordig door online de verzekeraars te vergelijken. Autoverzekering vergelijken moet u niet doen op maar 1 website. U kunt het beste meerdere websites raadplegen voor een vergelijking. Denk aan een Independer, Pricewise en nog veel meer. Ga ze allemaal af en bekijk waar u de beste premie kunt vinden. Neem een avondje vrij en ga lekker vergelijken!

 

Tip 3: Stel een hoger eigen risico in

 Het eigen risico is het deel wat u bij een schade zelf zou betalen. Het eigen risico geldt voor schades aan uw eigen auto. U kunt zelf bepalen hoe hoog dit eigen risico moet zijn. Kiest u voor € 0,- eigen risico of kiest u voor € 500,- eigen risico. Bij sommige verzekeraars kunt u doorgaan tot zelfs € 1000,- . Nu vraagt u zich af wat voor zin heeft dat hogere eigen risico? Nou dat is simpel. Hoe hoger het eigen risico dat u instelt, hoe lager uw maandpremie voor de all risk verzekering is. Hiermee kunt u dus besparen op de premie van de all risk verzekering. Zeker handig voor als u zelf nooit schade maakt! Let wel op dat voor jongere bestuurders vaak een aangepast eigen risico geldt (tot 24 jaar is het eigen risico hoger).

 

Tip 4: Controleer de juistheid en actualiteit van uw schadevrije jaren

Uw schadevrije jaren zijn belangrijk bij het bepalen van de premie. In de regel geldt: hoe meer schadevrije jaren hoe meer korting op de premie. Daarmee dus hoe goedkoper uw all risk autoverzekering. Schadevrije jaren bouwt u over tijd op als u verzekerd bent.  Heeft u een motor gehad op uw naam en nooit schade gereden? Dan kunt u deze schadevrije jaren ook gebruiken. Controleer altijd of uw schadevrije jaren juist zijn opgevoerd in het Roy data systeem. Dit is het gemeenschappelijk systeem wat verzekeraars gebruiken om informatie over verzekerden op te slaan. U heeft recht op inzage van uw persoonlijke informatie in dit systeem. Kloppen de schadevrije jaren niet? Dan kunt u een verzoek tot aanpassing doen bij uw huidige of vorige autoverzekeraar. Op deze manier krijgt u de juiste no-claim korting en de goedkoopste all risk autoverzekering.