Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Moet u uw trampoline in de winter laten staan?

Trampolines in de achtertuin kunnen zelfs de meest energieke kinderen urenlang vermaken. Het snelle springen en acrobatiek zijn ook leuk voor volwassenen en bieden ook een goede aerobic training. De vraag of u uw trampoline in de winter moet laten staan, hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeur en beschikbare opbergruimte. Als je je trampoline laat staan, moet je de structuur voorbereiden op de kou en nattigheid van het seizoen.

Demontage

Veel trampolines zijn ontworpen met duurzame, roestvrije materialen, waardoor ze in de winter niet afgebroken hoeven te worden. Als u echter over de opslagruimte beschikt, kunt u uw trampoline demonteren en op een droge plaats neerzetten. Verwijder het veiligheidsnet, de veren, de springmat en de zachte framekussens. Laat de palen die het gaas op zijn plaats houden, en het metalen frame waaraan de veren en de mat zijn bevestigd, in de tuin staan.

Winterklaar maken

Winterklaar maken houdt je trampoline schoon en veilig als je ervoor kiest om hem in de winter te laten staan. Verwijder de framepads en berg ze binnenshuis op om te voorkomen dat ze doorweekt worden door regen of sneeuw. Het springvlak werkt als een zeef en laat water door de bodem. Er kan zich echter zware sneeuw ophopen op de mat, waardoor de veren te veel worden uitgerekt. Haal na elke storm sneeuw van de trampoline met een schop of bezem. Ook kun je een afdekhoes trampoline gebruiken om de trampoline winterklaar te maken.

Wind

Trampolines kunnen een veiligheidsrisico vormen in winderige gebieden als ze niet verankerd zijn. Een speciaal trampoline verankeringsset met palen die aan het frame worden bevestigd, kunnen helpen de trampoline aan de grond te bevestigen. Een andere optie is om greppels in de grond te graven voordat de trampoline voor het eerst wordt geplaatst. Plaats de poten van de constructie in de greppels en omhul de gaten met opeengehoopt zand totdat het frame stevig in de grond zit, zorg ervoor dat de trampoline waterpas staat.

Veiligheid

Oefen te allen tijde trampolineveiligheid. Droog natte oppervlakken en laat ze volledig drogen voordat vrienden en familieleden kunnen springen. Beperk het springen tot één persoon tegelijk op de mat om het risico op letsel te verkleinen. Laat een volwassene toezicht houden op kinderen tijdens het gebruik.