Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Pakketten versturen naar het buitenland, hoe werkt het?

Met bekende namen als AliExpress en SHEIN bestellen we steeds vaker uit het buitenland. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat we zelf eens wat naar het buitenland moeten versturen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een pakket naar vrienden of familie in een ander land of als je een eigen webshop hebt en een klant uit een ander land heeft een bestelling geplaatst. Maar een pakket versturen buitenland, hoe moeilijk is het nou eigenlijk? Komen er bepaalde regels bij kijken en hoeveel zijn de verzendkosten? Die info vind je allemaal hier.  

 

De regels  

Het eerste waar je rekening mee moet houden wanneer je een pakket naar het buitenland wil versturen is hoe lang het ongeveer zal duren. Het zal in ieder geval langer dan een paar dagen zijn, zeker als het pakket buiten de Benelux zal moeten worden geleverd. Houd daar vooral rekening mee en bespreek dit met de persoon waar het pakket naartoe moet. Wanneer je gebruik maakt van Cheap Cargo zal je de status van het pakket goed kunnen volgen. Zelf hoef je niet zo gek veel te doen behalve het pakket netjes af te geven. Zorg er natuurlijk wel voor dat alle gegevens op en rondom het pakket kloppen. 

 

De kosten 

De verzendkosten van het product kunnen verschillen, voor vrijwel ieder land zullen de kosten verschillen. Het ligt er dus aan naar welk land jouw pakket verzonden moet worden. Als het land waar het pakket naartoe moet dichter bij Nederland ligt zal de prijs lager zijn dan wanneer het pakket bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten zou moeten worden verzonden. Natuurlijk telt gewicht ook mee. Dit bepaalt ook hoeveel de verzendkosten van het pakketje zullen zijn. Een brievenbus pakket van 100-300g dat naar Duitsland moet zou €7.75 zijn. Zo’n zelfde brievenbuspakket zou €11.00 kosten als het naar de USA zou moeten gaan.