Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Plateauwagens: wat zijn het voor aanhangers?

Als het gaat om het vervoeren van zware ladingen, is het kiezen van het juiste type aanhangwagen van cruciaal belang. Twee veelvoorkomende opties die vaak in overweging worden genomen, zijn bakwagens en plateauwagens. In deze blog zullen we de verschillen tussen deze twee typen aanhangwagens bespreken, en we zullen ook kijken naar twee bekende merken in de wereld van plateauwagens: Eduard en Hulco.

Verschillen tussen bakwagens en plateauwagens

Bakwagens en plateauwagens zijn beide nuttige hulpmiddelen voor het vervoer van goederen en lading, maar ze verschillen op verschillende manieren van elkaar. Er is wel een zichtbaar verschil. Een bakwagen is voorzien van zijwanden, waar de wielen en het spatbord naast zit, dit betekent dat je laadvloerhoogte lager kan zijn. Bij plateauwagens zitten de wielen onder de laadvloer, dit heeft ook een aantal voordelen. Neem bijvoorbeeld de uitklapbare zijborden, hiermee kan je ook met een heftruck van de zijkant laden. Ook heb je het voordeel dat de breedte van de aanhanger ook de breedte van de laadbak is. 

Eduard plateauwagens

Eduard is een bekend merk in de wereld van aanhangwagens, ook staan ze ​​bekend om hun kwalitatieve plateauwagens. Eduard plateauwagens worden veel gekocht vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Wat Eduard plateauwagens onderscheidt, is de aandacht voor detail in hun ontwerpen. Ze bieden verschillende modellen en afmetingen, waardoor klanten de juiste aanhangwagen kunnen kiezen voor hun specifieke behoeften. Bovendien kunnen er bij Eduard plateauwagens handige functies bijbesteld worden. Er is zelfs een configurator van Eduard waar je heel gemakkelijk een gewilde plateauwagen in kan maken, deze kan je dan met toebehoren toevoegen en daarvan een offerte aanvragen. 

Hulco plateauwagens

Hulco is een ander vooraanstaand merk dat bekend staat om zijn kwaliteitsvolle aanhangers. Hulco trailers maakt deel uit van de Anssems groep, Hulco specialiseert zich meer in de sterke aanhangers, zoals multitransporters, machinetransporters en dus ook plateauwagens. Deze plateauwagens zien er al robuust uit en dat laten ze ook merken. Door het verstevigde chassis kan de Hulco plateauwagen wel tegen een stootje, daarnaast zijn de borden wederom volledig neerklapbaar waardoor je de zware lading ook met een heftruck kan laden en lossen. Het laadvermogen van de Hulco plateauwagens valt ook niet tegen, deze zorgen ervoor dat de echte professional ook aan de slag kan met de plateauwagens. 

Plateauwagens huren of kopen?

Het kopen van een plateauwagen kan een te dure aankoop zijn. Hierom kan je kijken of het ook mogelijk is om een plateauwagen te huren. Dit is mogelijk bij Aanhangwagendirect.nl. Zij bieden een plateauwagen aan om te huren van Eduard. Deze Eduard plateauwagen is 310 cm lang en 160 cm breed en heeft een bruto laadvermogen van 2000 kg. Voor het huren van zo’n aanhanger moet je wel in het bezit zijn van een BE rijbewijs. Het is tegenwoordig ook mogelijk om te leasen bij Aanhangwagendirect. Bij Aanhangwagendirect kan je een lease aanvraag indienen bij de aanhanger die u wilt. Je kan dan dus kiezen voor financial lease, dit is een lease vorm die vroeger ook wel huurkoop werd genoemd. Je betaalt in maandelijkse termijnen het totale aankoopbedrag met een rentesom.