Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Uw bedrijfspand mooi afwerken van binnen en buiten? Denk aan uw deur!

Een bedrijfspand is een visitekaartje. Steeds vaker besteden ondernemers extra aandacht aan de uitstraling van hun pand, of hier nu wel of geen klanten komen. Voorbijgangers kunnen immers ook toekomstige klanten zijn, of misschien wel toekomstige medewerkers. Oude panden krijgen een face-lift en nieuwe panden worden tot in de details mooi afgewerkt. Heeft u plannen om met uw bedrijfspand aan de gang te gaan? Denk dan ook eens aan uw bedrijfsdeur.

Is uw oude deur goed geïsoleerd?

Gaat u uw ruimte gebruiken als werkplaats? Of gaat u er spullen opslaan die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen? Dan is het verstandig om te kijken naar de isolatiewaarde van uw bedrijfsdeur. Oudere (stalen) deuren isoleren soms slecht en kunnen gemakkelijk worden vervangen door beter isolerende exemplaren. Denk aan een sectionaaldeur (ook wel roldeur genoemd) of een houten deur. 

Past uw huidige deur nog bij uw praktische wensen?

Er zijn diverse soorten bedrijfsdeuren op de markt. De meest verkochte soort bedrijfsdeuren op dit moment zijn sectionaaldeuren. De geïsoleerde panelen van deze deur lopen via rails onder het plafond naar achteren. Dit betekent dat er rails aan het plafond gemonteerd moeten worden. Soms komen deze rails in de knel met een geplande verwarmings- of afzuiginstallatie of blokkeren zij verlichting of een kraanbaan. Is dit het geval, dan kunt u ook kiezen voor een ruimtebesparende sectionaaldeur met vouwsysteem. De Compact vouwdeur is zo’n deur, die niet langs het plafond rolt, maar boven de deuropening wordt opgevouwen. Uw gehele plafond blijft vrij en uw plafond kan mooi afgewerkt worden, zonder rails in het zicht.

Als u toch bezig bent met uw deur, denk dan ook na over hoe u de deur wilt bedienen. Moet dit met een afstandbediening, vanuit een heftruck of automatisch gebeuren? Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden.

Past de oude deur qua uiterlijk bij uw pand?

Verfkleuren zijn trendgevoelig. Tegenwoordig voeren  zwart-wit en grijstinten de boventoon. Als uw deur een andere kleur heeft, kunt u deze vrij gemakkelijk overschilderen. Vrijwel alle typen sectionaaldeuren kunnen geschilderd worden. Vraag een schilder om advies en uw deur kan weer helemaal mee met de tijd. Uiteraard kunt u de deur ook vervangen, vooral als de deur op andere punten niet meer helemaal ideaal is (isolatie, ruimte, etc). In dat geval kunt u kiezen uit een heel scala aan materialen met diverse kleuren. 

Denk niet alleen aan kleuren, maar ook aan de afwerking. Gaat u klanten ontvangen in uw pand? Hoe ziet de deur er aan de binnenkant uit? Zijn er ontsierende plafondrails? Is de deur zowel buiten als binnen representatief? 

Gebruikt u uw bedrijfsdeur als toegangsdeur tot uw pand?

Als u uw bedrijfsdeur als toegangsdeur gaat gebruiken, kan het slim zijn om een loopdeur in uw deur te maken. Met een loopdeur kunt u makkelijk de garage in en uit lopen zonder de gehele deur te hoeven openen. Dat is niet alleen makkelijker, het is ook energiezuiniger. 

Kortom, u heeft veel mogelijkheden om uw bedrijfsdeur helemaal naar uw wens af te werken. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en bekijk uw opties. Nieuwsgierig naar de bedrijfsdeur met vouwsysteem van Rolflex? Kijk op www.rolflex.com