Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

4 dingen die je moet weten bij het bouwen van een nieuw huis

Het bouwen van uw nieuwe huis is een spannende en soms overweldigende ervaring, maar voor een aannemer is het erg routineus, daarom moet je een actieve deelnemer zijn in alle aspecten bij het bouw- en ontwerpproces van je huis, om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk je droomhuis krijgt.

Het bouwen van uw nieuwe huis kan geen passieve oefening zijn, omdat er zoveel beslissingen ‘moeten’ worden genomen. Als je deze beslissingen niet kunt of wilt nemen, dwing je je aannemer om ze te nemen en loop je het risico dat je nieuwe huis niet helemaal zal worden zoals je het zijn zoals je in gedachte had en de kosten zullen hoogstwaarschijnlijk ook anders uitvallen. Hier zijn 5 dingen die je moet weten en waarmee je rekening moet houden bij het bouwen van je nieuwe huis:

1. Ken de cijfers

Voordat je begint met het bouwen van je nieuwe huis, moet je enkele cijfers bekeken hebben om te bepalen of je het je kunt veroorloven om het huis te bouwen dat je wilt. Dit zijn de bouwkosten, belastingvoordelen, fondsen voor de aanbetaling en andere gerelateerde berekeningen.

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je het je kunt veroorloven om het huis te bouwen dat je wilt, kies dan voor een goede architect en ga dan naar de bank om de financiering te regelen. Wil je dus een moderne woning bouwen? Kies dan ook voor een architect die gespecialiseerd is in het bouwen van moderne woningen. Houd er rekening mee dat het verstrekken van een woningbouw iets anders is dan de reguliere hypotheekfinanciering. Eerst heb je een kredietlijn voor de bouw van een huis nodig die wordt gebruikt om onderaannemers en leveranciers te betalen die werk uitvoeren en voorraden leveren. Als je huis eenmaal is gebouwd, heb je een woninghypotheek nodig om je woning af te betalen.

2. Controleer de reputatie van de aannemer

Er zijn veel aannemers, maar ze zijn niet allemaal even goed. Doe onderzoek om erachter te komen welke aannemers de beste reputatie hebben. Of je nu online naar informatie zoekt of aanbevelingen van familie en vrienden krijgt, kijk of een aannemer gerespecteerd wordt voor zijn kwaliteitswerk en dat hij punctueel is.

3. Bouw met wederverkoop in gedachten

Hoeveel je ook van het huis houdt dat je aan het bouwen bent, het is onwaarschijnlijk dat dit het laatste huis zal zijn dat je ooit zult bezitten. Als je dat weet, moet je rekening houden met de potentiële inruilwaarde ervan. Voeg niet zoveel upgrades toe dat je huis te duur maakt voor de buurt.

4. Denk groen

Zorg ervoor dat je onderzoek doet om de energie-efficiëntie te maximaliseren bij het ontwerp van je nieuwe huis. Je architect en aannemer kunnen helpen ervoor te zorgen dat ramen op het zuiden zijn gericht, zodat je zoveel mogelijk zon krijgt om het huis te verwarmen. Zorg ervoor dat badkamers, wasserijen en garages zich aan de zuidkant van uw huis bevinden en kleine ramen hebben om warmteverlies te minimaliseren.