Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hoe verzorg je jouw baard goed?

baardverzorging

Anno 2020 zijn er steeds meer mannen die ervoor kiezen om hun gezichtsbeharing niet te scheren, maar juist te laten staan. Misschien heb je al langer een baard, maar wil je toch meer weten over de verzorging van jouw baard. De ene man kiest voor een wat stoere uitstraling, waar een ander kiest voor een verzorgde look. Voor welke uitstraling je ook kiest, baardverzorging is van belang om het resultaat dat je wil behalen. In dit artikel leest je waarom verzorging essentieel is en hoe je deze goede verzorging kan realiseren.

Waarom is baardverzorging zo belangrijk?
Ten eerste is voor dit deel van jouw lichaam, net als andere lichaamsdelen, een goede hygiëne van grootste belang. In het dagelijks leven zorg je er namelijk ook voor dat je regelmatig jezelf doucht en dat je fris ruikt. 


Daarbij kan een goede verzorging van jouw gezichtshaar bijdragen aan een versnelde baardgroei. De groei wordt gestimuleerd door zowel de voedende als de hydraterende werking van het verzorgingsproduct dat je zal gebruiken.
Ook zal een goede verzorging ervoor zorgen dat je jouw beharing mooi gestyled krijgt. Je brengt namelijk tijdens het verzorgen ook meteen jouw gezichtsbeharing in het gewenste model. Tijd om je eens goed te verdiepen in welke producten er tegenwoordig op te markt zijn!

Tips voor het verzorgen van jouw baard


Wassen
Het draagt bij aan een goede hygiëne om jouw baardhaar te wassen. Je moet het niet te vaak wassen, anders raken jouw baardharen hun glans en zachtheid langzaam kwijt. Je kan voor het wassen kiezen voor een milde shampoo of voor baardzeep die mild is.

Kammen
Door het kammen van jouw baardharen wordt de bloedcirculatie goed gestimuleerd. Deze stimulatie zal uiteindelijk leiden tot bevordering van de haargroei. Daarbij zorgt het kammen er ook voor dat natuurlijke oliën verspreidt worden over jouw baardhaartjes.

Voeden
Een juiste baardolie of baardbalsem kan de huid waar jouw gezichtsbeharing groeit goed voeden en hydrateren. Naast baardolie en baardbalsem kan je ook kiezen voor een gezichtscrème, die jouw huid te allen tijde gehydrateerd zal houden. Het is belangrijk om zowel de baardolie als de gezichtscrème dagelijks aan te brengen, omdat jouw baardhaar de juiste voeding nodig heeft.

Trimmen
Wilt u dat jouw baardhaar (nog) voller lijkt dan dat het nu is? Dan is het trimmen van jouw gezichtsbeharing een goede keuze. Net als op jouw hoofd groeit het ene haartje sneller dan het andere haartje. Door te trimmen creëert u voor jouw baardhaar één lengte. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling.

Welke producten kunt u gebruiken?
Hierboven stonden al enkele producten benoemd die je kan gebruiken ter verzorging van jouw baardhaar. Online worden bovenstaand genoemde artikelen van verschillende merken goed verkocht. Zo kan je rustig voor jezelf kijken welke producten jij prettig vindt en welke producten het beste resultaat leveren voor jouw gezichtshaar. Daarbij verschilt het ook of je een korte baard heeft of juist een langere baard heeft. Waar korte baarden beter gehydrateerd kunnen worden, is het bij langere baarden van belang dat ze in een mooi model blijven. Kijk eens rond in ons assortiment en maak voor jezelf de beste keuze.