Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Tips als je een (zakelijke) printer wilt kopen

Er zijn veel verschillende printertypen op de markt. Veel merken zoals Xerox printers zijn multifunctioneel en hebben veel mogelijkheden. Maar eigenlijk kunnen deze worden vereenvoudigd en in twee kampen worden ondergebracht: thuisprinters en zakelijke printers. Welke printer past het beste bij jou? Wij geven je wat tips en uitleg.

Heb je een multifunctionele printer nodig?

Multifunctionele printers zijn een duizendpoot. Een MFP biedt scan-, kopieer- en kantoor-MFP’s met faxmogelijkheden. De belangrijkste voordelen van MFP’s zijn de kosten, ruimtebesparing en extra functies die je niet zou krijgen op een printer met één functie.

Single-function printers zijn geoptimaliseerd voor specifieke taken. Met een laserprinter met één functie kun je sneller afdrukken dan met een multifunctionele laserprinter; een fotoprinter met één functie produceert een professionele fotokwaliteit.

MFP’s blijven een populair onderdeel van veel kantoren om de eenvoudige reden dat ze ruimte besparen en tegelijkertijd functies bieden die elk kantoor gebruikt. Een van de belangrijkste, hoewel niet op alle MFP-modellen aangeboden, is e-mail. MFP’s sturen een e-mailbericht naar de pc en voegen de gescande documenten toe, andere kunnen gescande documenten rechtstreeks e-mailen en enkele kunnen beide doen.

Als een multifunctioneel apparaat de juiste keuze lijkt voor kantoor of thuiswerkruimte, probeer er dan een te vinden met een automatische documentinvoer. Hiermee kun je gemakkelijk documenten met meerdere pagina’s faxen, scannen, kopiëren of e-mailen.

Vereist de aard van je werk een inkjetprinter of een laserprinter?

Oftewel; ‘Hoeveel afdruksnelheid heb je nodig?’ of “Druk je ook voornamelijk tekst of afbeeldingen af?” Laserprinters, met name laserprinters met één functie, bieden een enorme snelheid voor bedrijven die dagelijks afhankelijk zijn van grote printvolumes. Ze besparen ook geld op die afdrukken, aangezien verbruiksartikelen voor laserprinters over het algemeen goedkoper zijn dan inkjetprinters. Ze produceren echter niet het soort afbeeldingen of foto’s dat een inkjetprinter biedt.

Als je veel afdrukt, kun je overwegen een laserprinter met één functie te kopen en een MFP bij de hand te houden vanwege zijn veelzijdigheid en superieure afdrukkwaliteit.

Hoeveel print je?

Deze vraag zorgt ervoor dat je het meeste uit de printer haalt. Ten eerste wil je de maandelijkse taakcyclus bekijken om er zeker van te zijn dat deze het aantal taken aankan dat je naar de printer stuurt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geeft de maximale taakcyclus van een printer niet het maximale aantal afdruktaken aan dat je in een bepaalde maand zou moeten uitvoeren. Het zijn de maximale aantal afdrukken dat je kunt maken zonder je printer te beschadigen. Om deze reden zullen veel fabrikanten een aanbevolen inschakelduur vermelden. Als de fabrikant geen aanbevolen taakcyclus vermeldt, is het een veilige vuistregel om een ​​printer te kiezen waarvan de maximale taakcyclus ten minste driemaal het aantal pagina’s is dat je normaal gesproken per maand afdrukt.

Hoeveel mag de printer kosten?

Als je de vraag beantwoord hebt hoeveel je afdrukt, kunt je beter begrijpen of het prijskaartje van een printer het waard is. Over het algemeen hebben goedkopere printers duurdere verbruiksartikelen en hogere kosten per pagina dan dure printers. Dus als je weet dat je printer dagelijks zult gebruiken voor afdruktaken met grote volumes, is het de moeite waard om meer te betalen voor de aanvankelijke hoge prijs van de printer om te profiteren van goedkope en hoogrenderende verbruiksartikelen.

Om een ​​ruwe schatting te krijgen van de totale kosten, vermenigvuldig je de kosten per pagina met het aantal pagina’s dat je per jaar afdrukt, vermenigvuldig dat met het aantal jaren dat je van plan bent de printer te bezitten en tenslotte voeg je de initiële kosten van de printer zelf toe. Vergelijk deze cijfers met elke printer waarnaar je op zoek bent om te beoordelen of je al dan niet een kosteneffectieve aankoop doet.