Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

7 punten waar u rekening mee moet houden bij het installeren van schaduwdoeken

Installatie van schaduwdoeken is ongetwijfeld een belangrijke taak. Het grote voordeel van schaduwdoeken is de bescherming tegen UV-stralen. Voordat u er echter op ingaat, moet u met de lokale autoriteiten overleggen over de eventuele voorschriften en ook met de nutsbedrijven voor een ondergrondse dienst, omdat het graven van gaten nodig is voor de ondersteuning van de palen. Het is erg belangrijk om na te denken over de locatie die het meest geschikt is voor het installeren van schaduwdoeken.

Dingen die u moet overwegen zijn:

 • De grootte van de doeken
 • De richting van de zon
 • Mogelijkheid voor het plaatsen van palen die op de juiste manier kunnen worden vastgezet
 • Richting en windsnelheid

Aandachtspunten bij het installeren van schaduwdoeken

 1. De montagepunten ontdekken
  Na het bepalen van de locatie van het schaduwdoek moet u de montagepunten bepalen. Mogelijk merkt u dat sommige van dergelijke bevestigingspunten al bestaan. Deze omvatten een hekpaal, grote boom, pergola of een fascia. Maar als dergelijke bevestigingspunten er niet zijn, moet u palen installeren. U moet idealiter aan elke kant van het zeil een ruimte toestaan ​​tussen het montagepunt en het schaduwdoek, die idealiter ongeveer 10% van de lengte van het zeil is. Als deze meting wordt gehandhaafd, kan er voldoende ruimte zijn voor het materiaalrek, montage van hardware en zeilspanning. Aan elke kant moet dit worden gedaan om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor zeilspanning. Als u daar zin in heeft, kunt u deskundig advies inwinnen bij een ingenieur of een bouwer.
 2. Voer een kruiscontrole uit met de lokale autoriteiten
  Voordat u doorgaat met het installeren van schaduwdoeken, moet u een kruiscontrole uitvoeren met de lokale autoriteiten over eventuele bouwvoorschriften.
 3. Accessoires

Je zou veel profijt hebben van een enorm scala aan bevestigingsaccessoires om je schaduwdoeken vast te zetten. Dergelijke accessoires kunt u gemakkelijk bij een schaduwdoeken verkrijgen. Dergelijke accessoires zijn onder meer dik en sterk touw en ketting om de hoek van uw schaduwzeil uit te breiden tot een bevestigingspunt.

 1. Fascia-ondersteuning voor kracht
  Als u geïnteresseerd bent om uw schaduwdoeken aan een fascia te bevestigen, wordt het ten zeerste aanbevolen om het gebruik van fascia-ondersteuning te verwerven. Deze fascia-ondersteuning wordt gebruikt om verbinding te maken en meer kracht te krijgen. Als uw schaduwdoeken groter zijn dan 150 vierkante meter, moet u ervoor zorgen dat de spanten niet alleen met spijkers maar met schroeven zijn beladen.
 2. De lengte en hoogte van schaduwdoeken bepalen
  Er kunnen aanvullende palen nodig zijn. In dat geval moet u de hulp inroepen van een lokale houtleverancier. De lengte van de palen moet worden berekend op basis van de voorgestelde hoogte van uw schaduwdoek op maat en deze toevoegen aan de diepte van uw fundering.
 3. Installatie moet strak en veilig zijn
  Op het moment van installatie moet u de bevestigingsaccessoires aansluiten op bevestigingspunten en ervoor zorgen dat alle verbindingen op een strakke en veilige manier naar het midden van het zeil zijn gericht. U moet kruiselings controleren of alle bevestigingspunten veilig en stevig zijn. Nadat u uw zeil heeft neergelegd, moet u beginnen met de installatie. Wanneer uw schaduwdoeken zo zijn ontworpen dat ze bescherming kunnen bieden tegen UV-stralen en comfort, moet u ervoor zorgen dat alle bevestigingspunten perfect zijn en dat de fittingen strak en veilig zijn.
 4. De punten periodiek controleren
  U moet regelmatig inspecteren. De installatie van schaduwdoeken moet onvolledig blijven zonder zorg en onderhoud. Deze moeten worden onderhouden zodat ze goed kunnen presteren. Reinigen met een oplossing van een mild reinigingsmiddel en water en hetzelfde aanbrengen met een spons kan de zeilen in goede staat houden.