Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Tips voor het koken van een geweldige bank

Een bank of een zetel is een grote meubelinvestering en eentje waar je decennia mee kunt leven, dus het is belangrijk om een goede beslissing te nemen. Stijl voorkeuren zijn een persoonlijke zaak, maar als het gaat om het kiezen van een bank van goede kwaliteit, zijn er objectieve criteria die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat je een bank krijgt waar je jarenlang blij mee kunt zijn.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bank, volg dan deze 11 tips om een geweldige aankoop te garanderen.

Controleer de pasvorm

Het heeft geen zin om een bank te overwegen als deze niet goed bij je past. Stoelen moeten comfortabel zijn voor alle gezinsleden. Als je een relaxfauteuil koopt, zorg er dan voor dat hij comfortabel zit in alle verschillende posities. De belangrijkste overweging bij de pasvorm is de diepte van de stoelen. Kies diepe of ondiepe stoelen, afhankelijk van jouw lengte – de rugleuning moet jouw rug voldoende ondersteunen met jouw voeten plat op de grond en de rug van jouw knieën net iets voor het onderste zitkussen. En als de bank is waar je graag een dutje doet, zorg er dan voor dat je op de bank ligt en kijk of deze lang genoeg is om comfortabel te dutten.

Evalueer het frame

Bekledingsstof en kussens kunnen worden vervangen wanneer ze oud en versleten zijn, maar geen enkele bank kan als een goed meubelstuk worden beschouwd, tenzij het een solide, kwaliteitsvol binnen frame heeft. Als het je doel is om een goede zetel te kopen begin dan met het leren van het frame. Goedkopere banken hebben misschien frames van spaanplaat, plastic of metaal, maar een bank van goede kwaliteit heeft een stevig hardhouten frame – bij voorkeur een “in de oven gedroogd” hardhouten frame van eiken, strand of as. Grenen frames zijn goedkoop, maar ze beginnen vaak binnen vijf jaar te kromtrekken en wiebelen.

De poten van de bank moeten integraal deel uitmaken van het frame of worden vastgehouden met schroeven of pluggen. Vermijd een bank als de poten alleen zijn vastgelijmd.