Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Strandlaken versus badhanddoek: alles wat je moet weten

Moet je nagaan, jij en je man staan op het punt om aan je langverwachte vakantie te beginnen. nog 10 dagen te gaan, voordat je het exotische zand van Istanbul gaat ervaren. Het inpakken is bijna klaar totdat jij je beseft dat jullie je ronde strandlaken moet upgraden. In plaats van je ronde strandlaken mee te nemen, nemen jullie je badhanddoeken mee stelt je man voor. Maar jij moet er niets van weten, want jij weet dat er een verschil zit tussen een strandlaken en een badhanddoek, maar welke verschillen zijn dat dan?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een strandlaken bedoeld voor gebruik op stranden en wordt een badhanddoek gebruikt na het baden/douchen. Klinkt als een goed idee, toch? Niet zo snel! Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen een badhanddoek en een strandhanddoek die je misschien niet hebt overwogen.

De vorm

Een strandlaken is groter dan een badhanddoek. De lengte en breedte van een strandlaken is veel groter dan dat van een badhanddoek. 

Functie

Waar een badhanddoek bedoeld is voor dagelijks gebruik in bad, functioneert een strandhanddoek als een ontspannende deken die je weghoudt van het zand. Als je van plan bent om een strandlaken te vervangen door een badhanddoek, krijg je benen bedekt met zand, een niet zo prettige ervaring.

Capaciteit

Een badhanddoek is niet groot genoeg voor één persoon. Een goede strandhanddoek is geschikt voor maximaal twee personen met voldoende ruimte om je strand te lezen, een koelbox en wat extra elleboogruimte. 

Verschijning

Nou, een badhanddoek ziet eruit als een badhanddoek. Het is ontworpen om er goed uit te zien in jouw badkamer. Een strandlaken is helderder en extravaganter ontworpen om er goed uit te zien op een strand, op foto’s en voor vele andere decoratie doeleinden. Een badhanddoek weerspiegelt misschien niet jouw persoonlijkheid, maar een strandlaken weerspiegelt zeker jouw persoonlijkheid. 

NOTE: een strandlaken kan als badhanddoek worden gebruikt, maar een badhanddoek mag geen strandlaken zijn.