Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Je eerste kerstdorp maken

Een van de mooiste dingen tijdens Kerstmis zijn alle kerstdorpjes die iedereen bouwt. Het lijkt altijd veel werk en moeilijk om op te bouwen, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. In deze blog geven je tips en ideeën om jouw kerstdorpje te bouwen. 

Plan

Om het mooiste resultaat te krijgen is het verstandig om een plan te maken. Bedenk op welke plek in huis je het dorpje wilt hebben en waarop je het gaat plaatsen. Zorg voor een plek waar je de huisjes elektriciteit kan geven. De meeste huisjes geven namelijk licht. Het dorp heeft hiervoor elektriciteit nodig. Om alles aan te sluiten en te verbinden is het verstandig om een verlengkabel te gebruiken. Als je de beste plek hebt gevonden kun je beginnen met het maken van een schets. Hierdoor weet je precies hoeveel huisjes en spullen je nodig hebt en hoe het er uit gaat zien. Dit verkleint de kans dat je te veel koopt en niet alles op de ondergrond past. 

Benodigdheden 

Als je een schets hebt kun je beginnen met de inkopen. We hebben alle spullen die je nodig hebt op een rijtje gezet voor je. 

Als eerste hebben we de huisjes. Zonder huizen wordt het geen dorp, dus het is belangrijk om deze te kopen. Als je net begint is het verstandig om niet gelijk tien huisjes te kopen, maar klein te beginnen met drie of vier. Om het dorp levend te krijgen hebben we ook poppetjes nodig. Zonder mensen in het dorp is het maar uitgestorven en we willen het juist een gezellig en levende sfeer geven. Om de omgeving van het dorp te verbeteren kan je boompjes en struiken kopen. Dit brengt wat natuur in je dorp. Om de wintersfeer te krijgen heb je natuurlijk ook sneeuw nodig. 

Er zijn verschillende merken die alle miniatuur spullen maken. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Je wilt namelijk de beste kwaliteit maar ook een voordelige prijs. Een van de betere merken is Lemax. De veelzijdige Lemax huisjes komen in allerlei soorten, vormen en maten zodat er altijd een geschikt huisje is voor jouw eigen kerstdorp.