Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Geniet het hele jaar door in de Franse Alpen

De Franse Alpen spreken veel mensen aan. Niet verwonderlijk, want dit is een gebergte met prachtige vergezichten, waar het hele jaar door meer dan genoeg te doen valt. De Alpen zijn namelijk niet alleen in de winter de moeite van een bezoekje waard, ook in de zomer valt hier meer dan genoeg te doen. Bezoek de pittoreske dorpjes, maak een mooie wandeling door de bergen of klim op een mountainbike en daag jezelf uit. Zorg er dan wel voor dat je een goede uitvalsbasis hebt. Een vakantiehuis in Frankrijk waar je even helemaal tot rust kan komen en extra geniet van je vakantie. Maar wanneer ga je nou naar de Alpen toe, in de zomer of de winter? We geven je graag advies.

 

Zomers genieten in de Alpen

We vertellen je graag eerst meer over waarom je in de zomer naar de Alpen zou gaan. Je vindt hier in dit seizoen geen besneeuwde berghellingen, maar een charmant tapijt van alpenweiden en bloemen. Stap op de fiets en geniet van de adembenemende vergezichten, ontdek de mooiste bossen en zet jezelf op een selfie met prachtige watervallen. Lekker fietsen of wandelen ligt hier voor de hand, maar je kan er ook voor kiezen om iets avontuurlijker aan de slag te gaan. Klimmen bijvoorbeeld, of mountainbiken, paragliden of wildwatervaren. Dit zijn activiteiten waardoor je weer even het gevoel hebt dat je leeft. Maar je hoeft natuurlijk niet per se heel actief bezig te zijn. Je kan namelijk ook op ontdekkingsreis gaan in een van de vele pittoreske plaatsjes die er bijna om elke hoek te vinden zijn. Lekker struinen door gezellige straatjes of een hapje eten in een van de vele goede restaurants… Even tot rust komen? Dat doe je in een van de vele wellness faciliteiten die hier te vinden zijn. In een spa of thermaal bad kan je echt even helemaal tot rust komen.

 

Toch in de winter naar de Alpen

Het zal geen geheim zijn dat je in de Franse Alpen heerlijk kunt skiën. Zo is het wereldberoemde skigebied Portes du Soleil hier te vinden, wat een van de grootste skigebieden ter wereld is. Hier zijn letterlijk honderden kilometers aan afdalingen te vinden. Dit maakt van dit gebied de ideale plek voor zowel beginnende als ervaren skiërs, want de afdalingen zijn netjes onderverdeeld qua moeilijkheidsgraad. Je hebt hier bijvoorbeeld de mogelijkheid om op skisafari te gaan en zo meerdere afdalingen te ontdekken. Maar je kan hier ook sleeën, ijsklimmen of een spannende rit maken in een hondenslee. Gewoon een wandeling maken door deze besneeuwde gebieden is natuurlijk ook een prima idee. En na zo’n inspannende dag in de sneeuw ga je in een van de vele leuke plaatsjes aan de après-ski.

 

Extra genieten in een mooi vakantiepark

Of je nu in de zomer of in de winter naar de Franse Alpen gaat, we raden je van harte aan om te kiezen voor een resort van de bekende Nederlandse aanbieder van vakantieparken in Frankrijk, FranceComfort. Niet alleen bevinden deze zich middenin in de Alpen, ze zijn ook nog eens zeer comfortabel en van alle gemakken voorzien. AlpChalets Portes du Soleil bestaat al een aantal jaar en heeft vele gasten een onvergetelijke vakantie bezorgd. Je hebt hier een prachtige kamer tot je beschikking, maar ook allerhande andere faciliteiten. Denk aan een verwarmd binnenzwembad, sauna, jacuzzi en een zeer complete fitnessruimte. Een plek waar je graag even tot rust komt als je in de bergen actief bent geweest.

Daarnaast heeft FranceComfort recentelijk AlpResort Portes du Soleil geopend. Mooi gelegen tussen de bergen, met onder andere sauna’s, tennisbanen, tafeltennis en tafelvoetbal om je bezig te houden. Twee resorts waar het moeilijk uit te kiezen is, maar die allebei wel een ideale plek zijn om even helemaal tot rust te komen en nog eens extra te genieten!