Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De essentie van een goed bed voor je nachtrust

Wist je dat je ongeveer 32 jaar van je leven in bed doorbrengt? De kwaliteit van je nachtrust heeft een immens effect op je prestaties overdag. Ik ga in deze blog uitleggen hoe een goed seniorenbed ervoor zorgt dat jij deze 32 jaar heerlijk zacht en dromend kan doorbrengen.  

Belang van goede nachtrust 

Onderzoek toont aan dat één op de vijf Nederlanders moeite heeft met slapen. 41 procent van deze wakkerliggers geeft aan dat ze overdag slechter functioneren door het slaaptekort. Dit komt omdat slaaptekort allerlei problemen met zich meebrengt. Een vermoeid gevoel, gebrek aan energie, hoofdpijn en een slechter concentratievermogen. Mensen die een slechte nacht hebben gehad zijn direct te herkennen. Wallen onder de ogen, een verouderde huid, hangende schouders en het vele malen geeuwen per dag. Al deze symptomen van slaaptekort zorgen ervoor dat mensen aantoonbaar slechter presteren.  

De kwaliteit van je slaap is dus heel belangrijk. Met een goede nachtrust begin je de dag met veel meer energie. Je bent vrolijk en opgewekt. Je bent scherp en hebt een beter concentratievermogen.  Als je goed uitgerust opstaat ben je klaar voor een dag waarin je goed kan presteren en veel kan bereiken. 

Kies een goed bed 

Veer- en lattenbedden zijn het beste type bed voor rugondersteuning. En onthoud altijd dat een goed bed de grootte, vorm en specifieke behoeften van de slaper moet respecteren. Als je bijvoorbeeld vaak last heeft van je rug als je ligt, kies dan voor een verstelbaar bed en slaap in een comfortabele houding. 

Het beste seniorenbed voor jou is niet altijd het duurste, maar waarschijnlijk ook niet het goedkoopste. Een goedkoop bed ziet er misschien goed uit, maar het geeft je niet de ondersteuning die je nodig hebt voor een goede nachtrust. Houd er rekening mee dat een lagere prijs ook het comfort kan verminderen. Het is een goed idee om productrecensies online te bekijken voordat je een aankoop doet. Zo kan je zien wat andere mensen vinden van het artikel dat u koopt.