Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De vier meest voorkomende mistverstanden van werken met een payroll bedrijf

Tegenwoordig worden er steeds nieuwe manieren uitgevonden om het werk voor de mensen makkelijkere te maken. Payroll is hier een voorbeeld van, terwijl velen van jullie hier wellicht anders over denken. Een payroll bedrijf neemt voor jouw bedrijf vele dingen uithanden, zoals alle administratieve, financiële en juridische zaken van al jouw medewerkers. Er is veel onduidelijk omtrent een payroll bedrijf. Ben jij op dit moment nog een beetje angstig om in zee te gaan met een payroll bedrijf? Lees dan snel verder. Wij vertellen jou graag meer over de misverstanden omtrent het samenwerken met een payroll bedrijf. 

Veiligheid 

Wanneer je een payroll bedrijf gaat inschakelen, is het belangrijk om het bedrijf nader te onderzoeken. De gegevens van jouw werknemers worden immers gedeeld met het payroll bedrijf en je wilt natuurlijk niet dat alle gegevens de volgende dag op straat liggen. Om te controleren of het payroll bedrijf veilig is, kan je kijken naar de certificeringen. Deze certificeringen staan vermeld op de website of kunnen nagevraagd worden. Daarnaast kan je reviews van het payroll bedrijf online bekijken. Als meerdere bedrijven een positieve ervaring achterlaten, dan kun je ervan uit gaan dat het payroll bedrijf betrouwbaar is. De NEN en ISO-certificatie zijn de certificeringen waarover een betrouwbaar payroll bedrijf vaak beschikt. 

Verlies de binding met je personeel 

Vele bedrijven zijn bang om de binding met hun eigen personeel te verliezen, wanneer ze het verlonen laten uitvoeren door een payroll bedrijf. De bedrijven zijn bang voor de reactie van hun medewerkers. Dit is iets waar jij je geen zorgen over hoeft te maken. Het payroll bedrijf zorgt vaak enkel voor de uitbetaling van de lonen en andere zaken rondom de HR-administratie voor jouw personeel; het leiding en toezicht blijft nog steeds in handen van jouw bedrijf. De organisatie blijft de baas op werkvloer en zijn het eerste aanspreekpunt voor de werknemers. De werknemers blijven contact houden met de leidinggevende op de werkvloer, waardoor de binding niet verloren zal gaan. 

Uitbesteden is te duur 

Als bedrijf wil je nergens te veel voor betalen. Hoe meer je bespaart op de kosten, hoe hoger de winst voor het bedrijf is. Veel bedrijven willen liever niet te veel geld betalen voor een payroll bedrijf. Een payroll bedrijf wordt vaak als veel duurder beschouwd, dan de eigen salarisadministratie. We weten natuurlijk allemaal dat een payroll bedrijf niet voor niks de werkzaamheden uitvoert en dat het geld kost. Je betaalt als bedrijf enkel een vergoeding aan het payroll bedrijf voor de dienstverlening die zij aan jou leveren. Voor iedere andere dienstverlening die jij kunt bedenken, moet je ook geld betalen. De hoogte van het te betalen bedrag verschilt per payroll bedrijf. Het payroll bedrijf is in verhouding vaak niet duur. Jouw personeelslid van de salarisadministratie et cetera, kan zich in de toekomst meer gaan focussen op zijn/haar expertise, wanneer je in zee gaat met een payroll bedrijf. 

Enkel geschikt voor grote bedrijven 

Het inschakelen van een payroll bedrijf is al mogelijk wanneer jij één medewerker in dienst hebt. Een payroll bedrijf kan juist de uitkomst bieden voor een startende onderneming. Als starter heb je immers weinig kennis met verlonen en kan je er dus voor kiezen om dit gemakkelijk uit te besteden. Daarnaast schiet een payroll bedrijf vaak de loonkosten voor. Als startende ondernemer is dit ideaal, aangezien er vaak nog weinig geld ter beschikking is binnen het bedrijf. Daarnaast scheelt het jou veel tijd, omdat je geen personeelsadministratie hoeft te onderhouden. Deze tijd kan je vast aan een hoop andere belangrijke taken besteden. 

De specialisten van Payroll Select

Wil jij gebruik gaan maken van payroll of het gewoon eens hebben over welke mogelijkheden er voor jouw onderneming zijn? Neem dan contact op met de experts van payroll select. Zij kijken samen met jou naar hoe payroll Select jouw onderneming verder kan helpen.