Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De voordelen van telewerken

Telewerken, of thuiswerken op afstand, heeft veel voordelen. Het kan de productiviteit verhogen en het personeelsverloop verminderen. Daarnaast verlaagt het ook de behoefte aan kantoorruimte en overheadkosten. Telewerken bij Teleperformance Suriname geeft medewerkers meer flexibiliteit in termen van waar en wanneer ze werken.

Meer productiviteit

Een belangrijk voordeel van telewerken is dat het je kan helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd. Met telewerken heb je minder afleiding en kun je overal werken. Het biedt de flexibiliteit om je dag in te delen zoals jij dat wilt. Zo kun je werken op momenten dat je het meest productief bent. Als je merkt dat je gemakkelijk wordt afgeleid door collega’s of andere mensen op kantoor, is telewerken de juiste oplossing. Op deze manier kun je je ongestoord op je werk concentreren.

Betere balans tussen werk en privé

Telewerken kan je helpen om een ​​betere balans tussen werk en privé te bereiken. De flexibiliteit van werken op afstand stelt je in staat om in je eigen tempo en schema te werken. Je kunt ook op verschillende locaties werken, zoals thuis of zelfs bij een coffeeshop in het midden van de stad. Je kunt profiteren van werkuren op momenten van de dag waarop de meeste mensen al naar huis zijn. Op deze manier kun je ononderbroken aan je project werken, zonder afleiding van anderen.

Kansen voor oudere werknemers

Veel oudere werknemers hebben jarenlange ervaring in hun vakgebied en willen misschien blijven werken na de pensioengerechtigde leeftijd. Telewerken biedt hen de mogelijkheid om dit te doen door parttime of indien nodig op afstand te werken. Daarnaast zullen veel bedrijven senioren inhuren voor functies op afstand. Dat komt omdat ze vaak meer ervaring hebben met de producten of diensten van het bedrijf. Telewerken geeft mensen de mogelijkheid om te werken zonder gebonden te zijn aan een kantoorlocatie of bepaalde uren.

Minder behoefte aan kantoorruimte en lagere overheadkosten

Telewerken biedt werkgevers een aantal extra voordelen. Telewerk medewerkers hebben namelijk geen kantoorruimte nodig. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor de werkgever op het gebied van onroerend goed, meubilair, benodigdheden en apparatuur, evenals lagere onderhoudskosten.