Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Een dakkapel kopen; welke soorten zijn er?

Ben jij je aan het verdiepen in investeringen in je woning en heb je je zinnen gezet op een dakkapel? Goede keuze! Er staat je heel wat research te wachten, want je kunt dakkapellen in allerlei varianten, soorten en maten vinden. Welke soorten zijn er precies en wat is jouw doel van het plaatsen van de dakkapel? We helpen je graag een eindje op weg, zodat je de keuze makkelijker kunt maken. Wist je dat een dakkapel helemaal niet zo duur hoeft te zijn en dat deze al binnen een dag geplaatst zou kunnen worden? Lees snel verder!

 

Een kant en klare dakkapel

Heb je wel eens van een prefab dakkapel gehoord? Dit is een dakkapel die eigenlijk al helemaal af is en kant en klaar bij jou thuis geleverd wordt. Deze wordt in de fabriek volledig in elkaar gezet en ook op die manier naar jouw huis geleverd. Zo kan je binnen een dag de dakkapel erop zetten, wat natuurlijk meerdere voordelen heeft. Je dak hoeft niet een aantal dagen (half) open te liggen en zo kan de dakkapel ook buiten de zomerse en droge seizoenen geplaatst worden. Daarnaast is er minder bouwafval, minder kans op schade en is deze direct op maat gemaakt.

 

Kiezen tussen materialen

Er zijn meerdere dakkapellen te verkrijgen, waarbij je tussen materialen kunt kiezen. Zo heb je het veelgebruikte materiaal kunststof, wat een relatief goedkope dakkapel is. De uitstraling is erg modern en dit type dakkapel is zo goed als onderhoudsvrij. Deze gaat jarenlang mee. Je kunt ook kijken naar een zinken dakkapel, wat net een stapje verder gaat qua kwaliteit. Deze is daarom ook een stuk duurder, maar dat is ook te zien. Tot slot heb je nog dakkapellen van riet of hout, maar hier zit wel een gebruiksaanwijzing bij. Zo moeten deze brandwerend gemaakt worden en vragen deze wat meer onderhoud.

 

Dakkapel met nokverhoging

Wil je de bovenste verdieping verrijken met een dakkapel, maar kom je eigenlijk ook wat ruimte te kort? Dan zou je je eens kunnen verdiepen in een dakkapel met nokverhoging. Deze voegt heel wat extra meters woonoppervlakte toe, waarbij je bijna een extra verdieping op je huis zet. Zo kun je van die rommelzolder ineens een volwaardige slaapkamer maken, wat natuurlijk ideaal is voor kleinere woningen. Aangezien je in de huidige markt niet snel een ander huis kunt vinden, kan dit de perfecte oplossing zijn als je een paar meter tekort komt.