Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Detoxen ook voor mannen?

Detoxen: ook voor mannen geschikt
Ben jij benieuwd of detoxen ook voor mannen geschikt is? Veel mannen in Nederland zijn te zwaar. Ook wordt gezien dat overgewicht vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen.
Zo heeft ruim  56% van de mannen te maken met overgewicht tegenover 43% van de vrouwen. Hoe komt het dat mannen vaker met overgewicht te maken hebben en hoe kan detoxen je helpen om af te vallen? Deze en meer vragen beantwoorden wij in dit artikel. Lees snel verder voor meer informatie over detoxen voor mannen.

Jonge mannen minder bewust
Jonge mannen zijn zich vaak minder bewust van hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Omdat ze niets mankeren, denken ze dat ze gezond zijn. Dit geldt vooral voor mannen onder de 30 jaar. Vrouwen zijn al vroeger meer bewust met hun gewicht bezig en zijn zich bewust van wat een gezonde leefstijl voor hen kan betekenen.  Een ongezonde leefstijl leidt echter niet direct tot klachten. Houd je dit echter aan, dan zal je lichaam tussen de 5 en 20 jaar klachten gaan ontwikkelen. Dit kan vergaande gevolgen hebben. Veel mannen zullen zich pas dan gemotiveerd worden om gezonder te gaan leven en meer te bewegen. Door je nu bewust te zijn van je leefstijl, voorkom je toekomstige lichamelijke klachten. Een detox kan je nu al helpen je lichaam te ontgiften en af te vallen, zodat je minder snel met gezondheidsproblemen te maken krijgt.

Detox en afvallen
Met een detox sapkuur val je in korte tijd af. Hoe dit precies werkt? Je bestelt een sapkuur bij een specialist en volgt deze gedurende 3, 5 of 7 dagen. Je mag alleen de speciale groente- en fruitsappen drinken en geen andere dingen tussendoor. Water drinken wordt wel aanbevolen, omdat je zo alle schadelijke stoffen beter kunt afvoeren. Zie een detox kuur echter niet als een soort quick fix. Het is namelijk zeker aan te raden om de kuur op te volgen met een dieet. Zo komen de kilo’s er niet direct weer allemaal aan. Ook dien je alcohol en sigaretten zowel tijdens als 8 dagen na de kuur te laten staan. Een mooie manier om er helemaal mee te stoppen, want dit zijn tevens dikmakers. En als het je lukt dit vol te houden, lukt het na de detox ook. Door te kiezen voor een opvolgend dieet, boek je uiteindelijk meer gezondheidswinst.

Een frisse start maken
Een sapkuur is niet alleen gericht op afvallen, maar vooral op het reinigen van je lichaam. Je maakt een nieuwe start met een gezonde leefstijl. Dit doe je door even pas op de plaats te maken en je lichaam zich te laten reinigen. Een detox sapkuur zorgt er niet alleen voor dat je lichaam gereinigd wordt en je gewicht verliest. Het zorgt ook voor een betere weerstand, een mooiere huid en heeft nog veel meer positieve voordelen te bieden. Doe je dit voor de eerste keer? Dan kun je het beste beginnen met een 3 daagse sapkuur. Wil jij graag een gezondere leefstijl, afvallen en van nog veel meer voordelen profiteren, dan is detoxen zeker iets voor jou!