Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Welke aanhangermerken verkopen de meeste aanhangers?

Ben je op zoek naar een aanhanger? Dan wil je natuurlijk het beste merk aanhangers hebben! Wij hebben dit alvast voor je uitgezocht en zullen de best verkochte merken gaan behandelen in deze blog. Aan de hand betrouwbare cijfers houdt Aanhangwagendirect de nieuw geregistreerde aanhangers per kwartaal in de gaten. 

Wat zijn de best verkochte aanhangers in het 2e kwartaal van 2022?

In totaal zijn er minder aanhangers verkocht dan in hetzelfde kwartaal van 2021. We zien dat Hapert het grootste marktaandeel heeft verovert, namelijk een marktaandeel van 17%.. Dit komt door een grote order van bouwbedrijf Van Wijnen. Wat direct opvalt is de stijging in marktaandeel van Henra. Deze producent is hard op weg op marktleider te worden met een sprong naar 16% marktaandeel. In een periode die gekenmerkt wordt door prijsverhogingen en strubbelingen in aanlevering van onderdelen slagen zij er toch in om maar liefst 867 geregistreerde aanhangwagens te verkopen. De andere merken in de top 5 zijn: Anssems, Hulco en Eduard.

Maar welk aanhangermerk is dan écht de beste? 

Wij bij Aanhangwagendirect streven ernaar om de beste aanhangermerken op de markt te brengen. Daarom bieden wij een aantal topmerken aan. Ik zal er een paar met je doornemen! 

  • Eduard Trailers
  • Anssems
  • Hulco

Eduard Trailers

Eduard Trailers is opgericht door Eduard Saris, die eerst ervaring opgedaan heeft bij Saris en toen in 2001 is begonnen met het produceren van eigen trailers. Eduard is uniek in de bedrijfsvoering, waar de meeste merken standaard modellen aanbieden, biedt Eduard 3000 verschillende configuraties aan. Eduard Trailers verkoopt aanhangers op basis van bestellingen, er wordt dus pas een aanhanger gemaakt als er een bestelling. Ze hebben dus alle onderdelen op voorraad liggen, zodat deze aanhangers geassembleerd kunnen worden als ze besteld worden. Hierdoor is het mogelijk om binnen 10 werkdagen de aanhangers te leveren. In 2021 is Eduard verhuist naar een nieuw pand om de groei aan te kunnen, een pand met een capaciteit van maar liefst 20000 m². Hier worden 500 aanhangers per dag geproduceerd. De trailers van Eduard staan bekend om het optimale netto laadvermogen, dit komt door het lage gewicht van de aanhangers. 

Anssems

Anssems is opgericht in 1977 en richt zich op de ontwikkeling en productie van breed inzetbare, duurzame aanhangers. Ze zijn als klein familiebedrijfje begonnen en al snel uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Europese aanhangermarkt. Toch zijn ze tijdens de snelle groei nooit de familiewaarden uit het oog verloren. Anssems streeft bij de samenwerking met de Anssems-dealers en eindgebruikers naar hoge kwaliteit, openheid en duidelijkheid. Anssems blinkt vooral uit in het aanbieden van bagagewagens en autotransporters. 

Hulco Trailers

Hulco Trailers ontwikkelt aanhangwagens van hoge kwaliteit voor professioneel gebruik en valt onder Anssems. Dit vooruitstrevende bedrijf, gevestigd in Bad Bentheim Duitsland, startte in 2003 in de regio Tilburg (Noord-Brabant). Het groeide uit tot een sterke Europese speler. De typische Brabantse mentaliteit van ‘aanpakken’ en ‘no-nonsens’ is in Bad Bentheim geïntegreerd met de Duitse ‘Gründligkeit’. Dit blijkt een perfecte match.

Nu is de keuze aan jou! Wij hebben de meest populaire merken behandeld. Heb je nog vragen? Ga dan naar Aanhangwagendirect.nl