Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Wat zijn plateauwagens?

Een plateauwagen is een type aanhanger dat is ontworpen met een platte laadvloer. Het wordt gebruikt om goederen of materiaal te vervoeren dat te groot of te zwaar is om te dragen of te plaatsen in een reguliere aanhanger of een bestelwagen. Plateau aanhangwagens zijn meestal gemaakt van staal of aluminium en zijn ontworpen om een stevige en stabiele ondergrond te bieden voor het vervoer van ladingen. De stevige plateauwagens worden vaak gebruikt in de bouw, transport en logistiek. 

Welke merken plateauwagens zijn er?

Er zijn veel fabrikanten van plateauwagens en de bekendste variëren afhankelijk van de regio en de specifieke marktsegmenten waarin ze actief zijn. Hieronder staat een lijst met enkele bekende fabrikanten van kwalitatief goede plateauwagens:

Eduard is een Duits merk met een uitgebreid aanbod van plateauwagens voor diverse toepassingen, waaronder het vervoer van bouwmaterialen. Maar de plateauwagens van Eduard kunnen ook gebruikt worden voor het vervoer van sommige voertuigen, let hierbij wel op het laadvermogen en de mogelijkheid om het voertuig op de aanhanger te krijgen.

Hulco is een Nederlands merk dat bekend is om zijn hoogwaardige plateauwagens voor het vervoer van bouwmaterialen, landbouwvoertuigen en het vervoer van voertuigen. De Hulco plateauwagens staan bekend om hun robuuste look, dit gecombineerd met een sterk frame en een stevige laadvloer.

Brian James is een Brits merk dat een breed scala aan plateauwagens aanbiedt voor diverse toepassingen, waaronder het vervoer van bouwmaterialen en andere specifieke doeleinden. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige producten.

Houd er rekening mee dat deze merken variëren in kwaliteit en prestaties en het is belangrijk om uitgebreid te onderzoeken en te vergelijken voordat je een aankoop doet. Zorg ervoor dat je de juiste plateau aanhanger koopt die aan je specifieke vereisten voldoet en aan de regels en normen voldoet die gelden in jouw regio.

Wat is het verschil tussen een Hulco en een Eduard plateauwagen?

De Hulco Medax is een type plateauwagen van het Nederlandse merk Hulco. Het is een zware en robuuste plateau aanhanger die speciaal is ontworpen voor het vervoer van zware en grote ladingen. De Hulco Medax heeft een sterk en stabiel frame en een stevige laadvloer waardoor deze geschikt is voor het vervoer van zware machines en apparatuur, zoals bouwmachines en landbouwmachines.

Dan heb je Eduard, die aan kwaliteit zeker niet onderdoet aan Hulco. Het vol bad verzonken chassis geeft al aan dat dit ook plateauwagens zijn die zeer goed gebruikt kunnen worden door de professional. De Eduard plateauwagens staan ook bekend om hun netheid en veelzijdigheid. Zo kan je bijvoorbeeld in een Eduard configurator heel gemakkelijk jouw plateauwagen samenstellen. Dit is een exclusief middel waarover Eduard beschikt.

Meer informatie over plateauwagens

Ben je er na het lezen van deze blog nog niet uit welke plateauwagens goed zijn voor jouw doeleinden? Neem snel een kijkje bij Aanhangwagendirect. Op de website van Aanhangwagendirect is een groot assortiment plateauwagens te vinden van de merken Eduard, Hulco en Humbaur. Ook kan je bij Aanhangwagendirect een Eduard plateauwagen huren! Voor eventuele vragen over plateauwagens kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.