Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Een bagagewagen kopen

Zoek je een handige dichte aanhanger? Neem dan een kijkje naar een bagagewagen. Een bagagewagen is ideaal voor vakantiegangers maar voor hobbyisten ook uitermate geschikt, die kunnen bijvoorbeeld visspullen erin kwijt. De lichte versies van de bagagewagens kunnen vaak makkelijk met de hand verplaatst worden, zo rijd je deze eenvoudig de schuur of garage in. Door de handige deksel van de bagagewagen kan je al jouw spullen droog vervoeren.

Een bagagewagen is ook het hele jaar door gewild, vooral als je spullen in de regen wilt vervoeren in de winter. Ook kan je makkelijk op vakantie in de zomer of winter. Verder kan je nog een tent op de bagagewagen plaatsen, dit worden tenttrailers of tentbagagewagens genoemd. Je kan ook je fietsen meenemen doormiddel van het plaatsen van een fietsendrager op de bagagewagen.

Bagagewagen geremd of ongeremd aanschaffen?

Een bagagewagen is geremd of ongeremd afhankelijk van het laadvermogen. Bij een geremde bagagewagen zit er een oplooprem met trommelremmen op de assen. Hierdoor remt de bagagewagen mee met de auto, dit zorgt voor een betere wegligging en voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto. De geremde bagagewagens zijn vaak groter en hebben meestal een hoger laadvermogen. Soms kan er zelfs een quad of motor in de bagagewagen.

De meest voorkomende bagagewagens zijn die met het laadvermogen van 750 kg, maar de 500 kg variant is ook heel populair. Hierin kan je makkelijk visspullen meenemen, ook zijn de 500 kg varianten eenvoudig met de hand te verplaatsen. De ongeremde bagagewagens hebben een voordeel omdat je ermee mag rijden als je in bezit bent van een B-rijbewijs. 

Bagagewagen uit Duitsland

De zoektocht naar de goedkoopste bagagewagen is voor veel mensen cruciaal, soms komen ze over de grens een goedkope bagagewagen tegen. Het kan zijn dat deze bagagewagens in het buitenland goedkoper zijn maar reken de reiskosten wel door. Vaak hebben alle bagagewagens Europese goedkeuring maar als je de bagagewagen in Nederland te naam wilt stellen moet deze bijvoorbeeld uit Duitsland worden geëxporteerd en vervolgens in Nederland weer ingevoerd worden. De administratieve kosten die hieraan verbonden zitten moeten ook betaald worden en alles moet juist worden ingevoerd. 

Daarnaast heb je nog het garantie aspect bij het kopen van een bagagewagen vanuit het buitenland. Mocht er iets met jouw aanhanger mis zijn dan moet je weer terug naar de dealer in het desbetreffende land of je moet het zelf op zien te lossen. Deze afwegingen moet je allemaal meenemen met de zoektocht naar de juiste bagagewagen.

Bagagewagen leasen of huren

Wil je niet meteen een groot bedrag betalen, maar wel dat de aanhanger van jou wordt? Dan kan je ervoor kiezen om een bagagewagen te leasen. Als je een bagagewagen gaat leasen dan betaal je een vast termijnbedrag totdat je de aanhanger hebt afbetaald. Hierover kan je meer informatie vinden op de site van Aanhangwagendirect. Ook kan je ervoor kiezen om bij Aanhangwagendirect bagagewagens te huren, zij hebben er twee voor jou op hun site staan. Als je vragen hebt over het leasen of huren van bagagewagens kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.