Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Voorfinanciering: wat houdt het in en wanneer heb je het nodig

Als je als intermediair voor verschillende opdrachtgevers aan de slag gaat krijg je ook via kanalen je verdiensten binnen. Hierbij is het niet zo handig dat in Nederland de gemiddelde betalingstermijn rond de dertig dagen ligt. Immers jij hebt al wel geld uitgegeven om jouw aandeel in de samenwerking te kunnen leveren. Nu moet je nog wachten op de betaling van jouw facturen terwijl je al wel weer geld nodig hebt voor het helpen van een nieuwe opdrachtgever. In deze situatie kan het handig zijn om gebruik te maken van voorfinanciering.

Wat is voorfinanciering


Voorfinanciering wordt ook wel factoring genoemd. Als je gebruik maakt van voorfinanciering laat je een openstaande factuur uitbetalen door een onderneming die geld verstrekt. In ruil hiervoor ontvangt de geldverstrekker een deel van het gefactureerde bedrag. Zo hoef jij niet te gaan zitten wachten op jouw geld en verdient de geldverstrekker ook een bedrag.

Jouw uitzendbureau laten groeien


Voorfinanciering is een uitstekende manier om jou te helpen jouw uitzendbureau te laten groeien en jouw zakelijke kansen te vergroten. Financiering biedt de mogelijkheid om vooruit te plannen en te investeren in activa, middelen en andere activiteiten die nodig zijn om de doelen van jouw onderneming te bereiken. Het biedt ook financiële stabiliteit en de mogelijkheid om de kasstroom te verbeteren.

Voorfinanciering kan jou ook helpen om jouw bedrijf in een sterk concurrentiële omgeving te verbeteren. Het biedt de mogelijkheid om de nieuwste technologieën en diensten te implementeren om jouw bedrijf te laten groeien, zodat jij meer concurrentievoordeel in de markt kan behalen. Gezien het groeiende aantal uitzendbureaus in Nederland kan dit een groot voordeel opleveren.

Voordelen bij een startend uitzendbureau


Denk jij er over na om jouw eigen uitzendbureau te starten of ben je net begonnen? Dan is de kans groot dat je (zeker in het begin) onregelmatige inkomsten hebt of nog geen buffer hebt opgebouwd. Misschien heb je nog niet zoveel opdrachtgevers of wil je de tijd, ruimte en het budget hebben om een netwerk op te bouwen. Ook in deze situatie kan voorfinanciering erg interessant zijn. Voorfinanciering helpt jou om jouw cashflows te plannen en om periodes met minder inkomsten goed te kunnen overbruggen.

Wel belangrijk om rekening mee te houden is dat voorfinanciering niet betekent dat je extra geld hebt om uit te geven. Je neemt als het ware een voorschot op inkomsten die je nog te goed hebt. Daarom is het belangrijk overzicht te houden over wat je ontvangt en uitgeeft. Hoewel voorfinanciering dus veel voordelen oplevert wil je hier met jouw hele onderneming afhankelijk aan zijn. 

Easyworx


Heb je jouw eigen uitzendbureau of ben je bezig één op te starten? Easyworx kan jou helpen! Je kan bij easyworx jouw backoffice uitbesteden. Dit zorgt ervoor dat jij alle tijd hebt om te focussen op de core bussiness van jouw onderneming. En ook voorfinanciering is iets wat je bij easyworx kan regelen. Dit eens bespreken met een kopje koffie? Neem vandaag nog contact op.