Een incassobureau inschakelen
Iedere ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken; klanten die openstaande facturen niet betalen. Op welke manier u daar mee om gaat, bepaalt u zelf. De meeste debiteuren zullen niet binnen de betaaltermijn het factuur betalen. Hoe streng daar mee om wordt gegaan, hangt af van de relatie met de klanten. Een klant waarmee de ondernemer al een langdurige relatie heeft, krijgt waarschijnlijk meer tijd doordat er een vertrouwen is opgebouwd. Maar aan geduld komt ook een eind. Op het moment dat de vordering onbetaald blijft, zal de ondernemer actie moeten ondernemen. Een incassobureau inschakelen, zoals AGIN Otten, is vaak de juiste optie, maar wanneer en hoe schakel je deze in?
Een incassobureau, deurwaarder of advocaat kiezen
Alle drie de partijen kunnen hetzelfde. Ze brengen incassokosten in rekening en de debiteuren zullen worden aangeschreven. Er kan ook gebeld worden en wellicht een betalingsregeling worden afgesproken. Wanneer het tot een gerechtelijke procedure komt, is de deurwaarder de enige partij die dagvaardingen mag betekenen bij de debiteur. Een advocaat is verplicht bij bedragen boven de €25.000.
Veel ondernemers denken dat ze het beste kunnen aankloppen bij een deurwaarder, echter is de gemiddelde vaak duur en niet snel. Advocaten zijn pas interessant wanneer het om hoge bedragen gaat. Veel incassobureaus werken op basis van ‘no cure no pay’. De ondernemer betaalt geen dossierkosten en geen kosten wanneer dit niet lukt.
Welk incassobureau inschakelen?
Er zijn veel partijen in Nederland die zich bezighouden met incasso, dus hoe vind je dan een betrouwbaar incassobureau? Vraag aan mensen in je netwerk of ze al ervaring hebben met incassobureaus en vraag naar hun ervaringen. Moet je zelf zoeken? Let dan bij het kiezen van een incassobureau op de volgende punten:
- Hoe lang is het incassobureau actief?
- Wat zijn de ervaringen van andere klanten?
- Wat zijn de kosten van het inschakelen?