Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Meer uit je studententijd halen? Hier zijn 4 tips.

De studententijd, de tijd waar iedereen het liefst naar terug gaat. Men zegt vaak: was ik nog maar student, dan kon ik met vijf uur slaap de hele dag prima functioneren en had ik niet zo’n gigantische kater na drie wijntjes. Jij zit er midden in en denkt, laat het nooit over gaan. Je hebt daarom besloten om meer uit je studententijd te halen. Dat doe je goed. Wij hebben 4 tips om jou hierbij te helpen.

  1. Alleen zijn is ook goed

In je studententijd ben je bijna nooit alleen. Je hebt altijd wel een huisgenoot die om het hoekje komt kijken of vrienden die graag met je op het terras zitten of de kroeg in willen duiken. Maar soms is het ook gewoon lekker om een keer alleen te zijn. Even tot rust komen met een film of serie, sla een keer de kroeg over. Even een avondje ontspannen, heerlijk! Ook kan je dan de volgende dag voor de verandering een keer uitgerust de schoolbanken in. Daar blijkt dus helemaal niets mis mee te zijn.

  1. Sluit je aan bij een vereniging

Waar je ook studeert, er zijn overal wel zogeheten verenigingen verbonden aan jouw school of zelfs opleiding. Verenigingen zijn er op het gebied van sport en spel. Voetbal je bijvoorbeeld thuis veel, sluit je aan bij het studenten voetbalteam. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen en heb je in ieder geval een avond in de week wat te doen. Hier zou het niveau niet al te hoog liggen, maar hier gaat het dan ook meer om de gezelligheid en de derde helft. Maar ook een studie/studentenvereniging kan toevoegen aan een studententijd om nooit meer te vergeten. Kijk bij huis -en studiegenoten wat zij doen en probeer er zo veel mogelijk uit te halen.

  1. Heb je zaakjes op orde

Wat wil jij uit je studie halen? Een diploma natuurlijk. Daarom is het ook hartstikke belangrijk om bij zoveel mogelijk lessen aanwezig te zijn. Je studententijd hoort natuurlijk de mooiste tijd van je leven te zijn. Maar wat je studententijd nog fijner en minder stressvol maakt, is het behalen van punten. Herkansen is natuurlijk niet erg, maar wel als het onnodig is. Aan het eind van het jaar met 4 herkansingen op dezelfde dag zitten is echt aanzienlijk stressvoller dan 4 keer in het schooljaar een paar dagen leren. Daarnaast is het tijdens de laatste periode van school ook nog eens mooi weer. Dan is het wel vervelend als al je vrienden op het terras zitten terwijl jij nog keihard aan studie moet om je jaar te halen. 

  1. School uitrusting

Voor het studeren heb je een aantal spullen nodig. Neem bijvoorbeeld boeken en laptops. Zonder deze twee komt er niks terecht van je studie. Maar koop je boeken niet nieuw. Dat is een ontzettend dure uitgave. Ga daarom voor tweedehandsboeken of leen het van de bibliotheek. Ook kan je kijken of er online een PDF te vinden is. Wel zo makkelijk. Daarnaast is het hebben van een laptop een absolute noodzaak. Maar wat als die het begeeft net op het moment dat jij iets moet inleveren? Het overkomt de beste. Onze tip is, om niet gelijk een nieuwe te kopen. Kijk eerst of die gemaakt kan worden, dan ben je zeker voordeliger uit. In de tussentijd kan je gemakkelijk computers huren. Ben jij een Apple magnaat? Ga dan een MacBook huren

 

Wij hopen dat je met deze tips meer uit je studententijd kan gaan halen. Vergeet vooral niet plezier te hebben!