Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Hoe mannen beschermd kunnen blijven tijdens het werk

Werken met elektrische aansluitingen kan gevaarlijk zijn. Als je niet zeker weet wat je doet of als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen treft, kan dit leiden tot brand of elektrocutie. Een van de beste manieren om tijdens het werk veilig en beschermd te blijven is door de nodige veiligheidsuitrusting te dragen. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld werkbroeken heren.

Draag altijd beschermende kleding

Draag altijd de nodige beschermende kleding en uitrusting zoals de Mascot werkbroek. Draag rubberen handschoenen bij het werken met elektriciteit, omdat ze je beschermen tegen schokken en brandwonden. Draag niet-geleidende schoenen om jezelf te beschermen tegen elektrische schokken, vooral in natte omstandigheden. Bind alle blootliggende draden aan elkaar zodat er geen losse eindjes rond je voeten of lichaam bungelen. Anders kun je geëlektrocuteerd worden als de ene draad de andere raakt.

Steek de stekker in een geaard stopcontact

Wanneer je met elektrische aansluitingen werkt is het eerste wat je altijd moet doen je apparatuur aansluiten op een geaard stopcontact. Geaarde stopcontacten zijn stopcontacten met drie pinnen in plaats van twee, en ze bieden bescherming tegen spanningspieken en spanningspieken. Als je een verlengsnoer gebruikt met een geaarde stekker aan het ene uiteinde en een niet-geaarde stekker aan het andere uiteinde, biedt dit nog steeds enige bescherming voor jezelf. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat beide uiteinden zijn aangesloten op goed functionerende stopcontacten.

Houd je voeten op de grond bij het aansluiten van draden

Als je aan hoogspanningsleidingen werkt, gebruik dan een ladder om zoveel mogelijk op en neer te gaan van de draden. Als je met laagspanningsleidingen werkt, kun je een trapladder of een schuifladder gebruiken. Dit hangt af van hoeveel ruimte er is tussen je lichaam en de grond.

Gebruik een sleutel om verbindingen te verdraaien

De meest gebruikelijke manier voor mannen die met elektrische verbindingen werken om gewond te raken, is door ze uit elkaar te trekken. Dit kan gevaarlijk zijn omdat het vonken kan veroorzaken, waardoor het vet op je handen of kleding kan ontbranden. Het is ook zwaar voor je gewrichten en spieren. Dit kan na verloop van tijd leiden tot letsel als je dit regelmatig op het werk of thuis doet. Een betere manier om draden los te maken is door een sleutel te gebruiken. Het is een stuk gereedschap dat aan elk uiteinde handvatten heeft, zodat je meer kracht hebt bij het draaien van de verbinding in plaats van het uit elkaar te trekken.