Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Waarom mannen vaak gebitscontroles moeten hebben

tandarts controle

Met de vooruitgang in de wetenschap is tandheelkunde een echte kunstvorm geworden. Daarnaast zijn de methoden van tandheelkundige behandelingen ook zo verbeterd dat ze helemaal niet meer pijnlijk of eng zijn. Eén ding is echter niet veranderd: veel mensen gaan nog steeds niet zo vaak naar de tandarts als zou moeten. Het zijn niet alleen vrouwen die vermijden naar de tandarts te gaan, mannen zijn even schuldig als het gaat om het negeren van hun mondgezondheid totdat er een probleem is dat aandacht behoeft. Naar een tandarts Den Haag gaan kan je veel mondaandoeningen besparen en helpt je een goede tandverzorgingsroutine op te bouwen.

Parodontitis is een bedreiging voor de algehele gezondheid

Parodontitis vormt een ernstige bedreiging voor de algehele gezondheid van mannen. Het kan leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Ben je een man en heb je nog nooit een tandarts gezien, dan is dit hét moment om er een afspraak mee te maken. Regelmatige controles bij de tandarts kunnen helpen voorkomen dat parodontitis in je mond ontstaat. Dit betekent minder gaatjes dan wanneer je helemaal geen tandverzorging zou hebben.

Tandheelkundige controles helpen problemen vroeg op te sporen

Een tandheelkundige controle is de beste manier om problemen vroeg op te sporen. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten mondkanker zijn, waaronder plaveiselcelcarcinoom, adenocarcinoom en melanoom. Dit kun je voorkomen door goed op je tanden en tandvlees te letten. Door je tanden schoon en gezond te houden door regelmatig naar de tandarts te gaan, verklein je het risico op het ontwikkelen van tandvleesaandoeningen en tandbederf.

Om op de lange termijn geld te besparen

Tandheelkundig werk kan erg duur zijn en andere medische problemen veroorzaken als het te lang wordt verwaarloosd. Het is belangrijk om regelmatig controles uit te voeren, zodat problemen kunnen worden geïdentificeerd voordat ze ernstige en dure problemen worden. Veel mannen realiseren zich pas hoeveel geld ze kunnen besparen door regelmatig naar de tandarts te gaan nadat ze hun tanden minstens één keer per jaar professioneel hebben laten reinigen.

Houd je tanden, houd je glimlach

Een van de eerste dingen die mensen aan je zien, is je glimlach. Of beter gezegd, hoeveel van je glimlach zichtbaar is. Je bent misschien een geweldig persoon met veel geweldige eigenschappen. Als je niet voor je tanden en tandvlees zorgt, zal niemand die eigenschappen zien, omdat ze zich alleen maar zullen concentreren op hoe slecht je tanden eruit zien.