Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Maak een geheel van je woning met deze tips

Maak een geheel van je woning met deze tips

Net verhuist of gewoon toe aan iets nieuws? Veel mensen willen graag een interieur wat bij elkaar past en goed in balans is. Hierdoor straalt je interieur een bepaalde rust uit wat veel mensen prettig vinden. Als dit ook een streven is voor jouw nieuwe interieur, lees dan verder, want wij geven je hier graag wat tips over.

Knap de deuren op

Deuren zijn letterlijk de verbindende factoren door het hele huis. Ze zijn ook letterlijk in elke ruimte te vinden. Dit is iets wat je heel makkelijk kunt aanpakken om een geheel te maken van je hele huis. Kies overal dezelfde deuren, verf ze allemaal in dezelfde kleur of plaats overal dezelfde deurklinken. Deurbeslag in huis kan een verrassend grote impact geven. Vaak hebben huizen standaard zilverkleurige deurklinken en scharnieren. Door deze te vervangen voor mooiere varianten heb je in één simpele klap een mooi element in élke ruimte van je huis.

Kies een complimenteus kleurenpallet

Veel mensen zijn geneigd om alle muren in huis maar wit te houden, omdat het dan in ieder geval allemaal bij elkaar past. Een enkele keer verft men één muur in een kleurtje. Hoewel dit hartstikke leuk is, kun je echt veel meer met kleur! Zolang je een kleurenpallet kiest met kleuren die elkaar complimenteren kun je alle muren verven én gekleurde wanddecoraties ophangen zonder dat het een chaotische kleurexplosie wordt. Kies bijvoorbeeld een aantal tinten uit dezelfde kleurfamilie en verf alle muren in zachte kleuren. Zo krijgen alle muren een mooi kleurtje zonder dat het te druk wordt.

Plaats veel planten

De beste manier om meer leven in je interieur te krijgen is met veel planten. Een mooie bijkomstigheid, en de reden dat ze in dit lijstje staan, is dat je zo wederom een verbindende factor toevoegt aan verschillende ruimtes in je huis. Voor elke ruimte bestaan er passende planten, zelfs in de badkamer!