Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Zo leer je om jouw rijgedrag te verbeteren

Heb je onlangs je rijbewijs gehaald? Of ben je nog druk bezig met je rijlessen? In beide van deze situaties is het belangrijk dat je bij elke rit je rijgedrag controleert. Zo weet je namelijk waar je op moet letten in bepaalde situaties in het verkeer en weet je de volgende keer hoe je een vergelijkbare scenario beter kan aanpakken.

 

Een manier waarop je je rijgedrag kan verbeteren is door jouw gedrag te filmen met de dashcam van je auto. Een dashcam, geplaatst op de ruit of de dashboard richt zich op de voorruit en achterruit van je auto. Hoe gaat dit ter werk? Wij leggen het je uit.

De dashcam: het vastleggen van jouw autoritjes

Het fijne aan een dashcam is de plaatsing van de camera in de auto: het heeft een goed zicht over de gehele tijd dat jij in de auto rijdt. Zo kun je dus gemakkelijk al jouw ritjes vastleggen en ze ook kritisch bekijken. Zorg er wel voor dat je je ramen goed schoon houdt door bijvoorbeeld een nano coating auto te nemen. Deze coating zorgt ervoor dat je ruiten mooi helder blijven, omdat viezigheid minder snel aan je ramen zullen blijven plakken.

 

Tijdens het rijden zal de dashcam niet alleen jouw acties filmen, maar ook die van andere weggebruikers. In het geval dat er een ongeluk plaatsvindt, kun je dus makkelijk nagaan wat er precies tijdens het ongeval gebeurde. En zodoende kan je dus ook je eigen rijgedrag bekijken: wat ging er goed? Wat kan je beter doen de volgende keer?

 

Als het zo is dat je nog steeds rijlessen neem, dan zou je de beelden ook eens mee kunnen nemen naar de les. Laat ze aan je rijinstructeur zien, zodat hij of zij op basis van jouw beeldbewijs jouw geschikt advies kan geven. Zo leer je sneller en beter.