Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Met deze stappen creëer je de perfecte mancave

Elke man droomt natuurlijk van een eigen mancave, een heerlijk mannen honk om je even helemaal in terug te trekken. Bij een mancave draait het allemaal om hobbyen en even lekker ontspannen. Het is ook een plek om gezellig samen te komen met vrienden, een biertje te doen en te kijken naar spannende voetbalwedstrijden. Met onderstaande tips bouw jij de perfecte mancave!

Goede zitplekken

Een van de belangrijkste onderdelen van een mancave zijn natuurlijk fijne zitplekken. Een goede zithoek wordt gecreëerd door een heerlijke hoekbank. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, op Marktplaats vind je stoere banken voor een prikkie. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de bank qua stijl ook past in een mancave, ga daarom voor een donkere of leren bank. 

Bar

Een bar is ook een onmisbaar onderdeel van de mancave. Het is leuk om deze zelf te maken van robuust hout. Het voordeel hiervan is dat de bar dan ook op maat gemaakt wordt en zo perfect in de ruimte past. Bij de bar horen natuurlijk ook barkrukken om tijdens de mannenavond op te kunnen zitten. Maak de bar helemaal compleet door het te decoreren met lichtjes, vooral ‘s avonds geeft dit een hele leuke sfeer. 

Decoratie

Een echte mancave sfeer creëer je natuurlijk door de juiste decoratie. Maak het zo persoonlijk mogelijk, door te decoreren met spullen met een verhaal. Denk hierbij aan voetbalshirts van je favoriete club, filmposters of metalen bordjes van je favoriete biermerk. Een dartbord aan de muur en een pooltafel maken de ruimte echt af. Voor het kleurgebruik wordt vaak gekozen voor donkere tinten. Blijf hierin wel consistent en focus op één kleurenpalet met daarin basis kleuren zoals bruin, grijs en taupe. 

Geluidsinstallatie

Hoe creëer je nou een gezellige sfeer? Dat doe je natuurlijk met echte hitjes. Een goede geluidsinstallatie is echt exact wat je nodig hebt voor een leuke avond. De geluidsinstallatie is niet alleen handig voor het draaien van muziek maar ook wanneer er film wordt gekeken en voor bij het gamen. Goede boksen kunnen even een investering zijn, maar zorgen wel voor een optimale beleving. 

Beamer

Een mancave maak je natuurlijk echt compleet door middel van een beamer. Kijk je favoriete sportwedstrijden met je vrienden op een lekker groot beeld. Vaak is een mancave niet een hele grote ruimte, gebruik daarom dan een mini beamer of short throw beamer. Een mini beamer is een kleine maar kwalitatief goede beamer waarmee je in een handomdraai van jouw mancave ook een thuisbioscoop maakt. Een short throw beamer is een beamer die grote projectie breedtes behaalt ondanks dat deze dicht bij het scherm staat, ideaal dus wanneer de mancave niet heel groot is. Zie jij je al zitten met je beste vrienden met in je linkerhand een biertje?