Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Subtiele make-up voor mannen

Make-up alleen voor vrouwen? Waarom is het voor vrouwen makkelijker om hun onzekerheden te verbergen dan voor mannen? Dat snappen wij ook niet. Mannen make-up is over de jaren steeds verbeterd waardoor het ongezien en subtiel op het gezicht zit. Ellis Faas heeft een assortiment samengesteld voor mannen die te vinden zijn op de webshop esthervanmaanen.nl. Maar waar begin je?

De Basis

Subtiele mannen make-up wordt steeds populairder en bespreekbaarder. Maar waar te beginnen? Als eerste kun je kiezen voor een spray-tan. Het geeft een naturel glow en minimaliseert onzuiverheden, roodheid en littekens. Om een doorlopende en wilde wenkbrauw te voorkomen zal deze bijgehouden moeten worden. Dit kun je zelf doen of in een salon. Epileer en knip je wenkbrauwen regelmatig voor een verzorgde uitstraling.

Make-up

Groeit je baard niet vol genoeg? Of zijn er stukken die niet goed groeien? Dan is wenkbrauwpoeder de oplossing. Hiermee kun je de plekken subtiel opvullen zodat deze niet meer opvallen. Heb je last van acne of wil je graag een egalere huid? Kies dan voor een foundation met de juiste ondertoon. Dit kun je doen door naar de ader onder je pols te kijken. Is deze blauw of paars? Dan heb je een koele ondertoon. Een groene of olijfgroene ader staat voor een warme ondertoon. Dit truckje kun je ook gebruiken voor de ideale concealer. Deze camoufleert donkere kringen rond de ogen zodat je er weer fris en fruitig uitziet. Om te gaan voor een iets subtielere look kun je kiezen voor een dagcrème met een kleurtje. Dit is vaak een goede stap wanneer je begint met make-up of het wilt proberen. Zowel de foundation, concealer als dagcrème breng je aan op het gezicht en dep met je vingers het product in de huid. Vergeet niet je nek en oren mee te nemen zodat er geen masker effect ontstaat.

Wil je deskundige advies en tips bij het aanbrengen en kiezen van make-up? Volg dan een tutorial of vraag een make-up artist voor tips en tricks.