Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Tips voor een gezonde levensstijl

Nederlanders hebben een drukker leven dan ooit. Zo is uit onderzoek gebleken dat wij nu ruim 500 keer meer doen op een dag dan honderd jaar geleden, waardoor we soms van hot naar her vliegen. Het is daarom echter ook belangrijker dan ooit om een gezonde levensstijl na te streven, waar meer en meer aandacht voor komt. Zo zijn velen zich bewuster geworden van hun eetpatronen en gaat dit gepaard met een nieuwe sportroutine. Daarbij komt dat een ergonomische thuiswerkplek van groot belang is om langdurig achter een bureau te kunnen werken, wat afgewisseld moet worden met dagelijkse beweging. Heb jij moeite met het nastreven van een vergelijkbare lifestyle? Lees dan snel verder om een nieuw ritme aan te leren nemen met behulp van de volgende tips!

Tip 1: weet wat je eet

Vind jij het moeilijk om lekker én gezond te koken of kies jij liever voor een makkelijke fastfoodmaaltijd? Nodig dan een vriend of vriendin uit om samen te koken en zoek een recept uit voor een voedzaam gerecht. Verdiep je daarnaast in de schijf van vijf en houd eventueel een schema voor jezelf bij, waaruit je kunt opmaken hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt. 

Tip 2: het belang van verzorging

Om verzorgd voor de dag te komen, zal je tijd moeten vrijmaken voordat je de deur uitgaat, zodat je meer dan genoeg tijd hebt om je haar te doen, te douchen en een mooie outfit uit te zoeken. Echter, op de lange termijn zullen er ook andere zaken onder het kopje ‘verzorging’ vallen, zoals een bezoek aan de tandarts of opticien. Kun jij bijvoorbeeld nog wel goed kijken? Als je aarzelt, is het sterk aan te raden om je ogen te laten controleren door de opticien, die je bijvoorbeeld proeflenzen aan kan bieden en je kan laten zien hoe je lenzen indoen moet. Door jezelf te verzorgen, zal je direct een stuk beter in je vel zitten!