Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Tips voor het kiezen van de juiste vloer

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Doordat de vloer echt de basis is van je huis, maar het ook een redelijke investering is, wil je zorgen dat je een mooie, goede vloer uitkiest. In dit artikel lees je tips voor het kiezen van de juiste vloer.

 

#1. De ruimte

Kijk eerst goed naar de ruimte waar jij een nieuwe vloer in wil hebben. Is dit de woonkamer? De keuken? De hal? Of het liefste allemaal? Wanneer je een vloer zoekt voor een ruimte waar veel mensen lopen, zoals de woonkamer en de hal en keuken is het een verstandige optie om te kiezen voor een stevige en slijtvaste vloer. Ben jij op zoek naar een vloer voor in de slaapkamer? Dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Hier is het bijvoorbeeld heerlijk om te kiezen voor vloerbedekking of tapijt. Kijk daarom goed naar welke ruimte jij een nieuwe vloer nodig hebt en waar de ruimte voor dient.

#2. Materiaal

Nu je weet welke ruimte jij wil aanpakken is het belangrijk om te kijken naar welke soort vloer je wil gaan aanschaffen. Wil jij een robuuste en stoere uitstraling creëren? Kies dan voor betonlook vloertegels. Dit is niet te onderheiden met echt beton en heeft ook meerdere voordelen. Denk aan erg onderhoudsvriendelijk, een mooie uitstraling en een breed assortiment aan vloertegels met een betonlook. Daarnaast zijn er natuurlijk meerdere soorten waar je uit kunt kiezen, denk aan tapijt, laminaat, natuursteen en een houten vloer bijvoorbeeld.

 

#3. Geluidsisolatie

Het is belangrijk om bij het kiezen van de juiste vloer ook rekening te houden met geluidsisolatie. Vooral als je veel tijd doorbrengt in deze ruimte is een zachte ondergrond erg fijn. Denk bijvoorbeeld aan een muziekkamer of gamekamer. Wanneer je een zachte, comfortabele ondergrond kiest, zoals tapijt of vinyl, helpt dat ook het geluid te dempen.

 

#4. Duurzame vloer

Op bijna elk gebied in ons leven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dus ook in ons interieur! Kies daarom een vloer die onderhoudsvriendelijk is en die weinig onderhoud nodig heeft. Op die manier kun je er lang mee doen en is dit een duurzame keuze. Vloeren die hier geschikt voor zijn, die kun je vinden bij Totaaltegel. Zij hebben een enorm breed assortiment aan duurzame vloeren.

 

#5. Houd rekening met allergieën

Ben jij allergisch voor huisstofmijt bijvoorbeeld? Zorg er dan niet voor dat je kiest voor vloerbedekking, maar juist voor een harde vloer! Uiteraard kun je er wel voor kiezen om de ruimte af te maken met een vloerkleed. Kijk hierbij naar een laagpolig kleed dat je ook kunt wassen. Op die manier kun je wel de sfeer van een vloerkleed toevoegen, maar zonder last te hebben van je allergie.

Kijk dus goed naar de ruimte, het materiaal, geluidsisolatie en de duurzaamheid van de vloer. Op die manier kom jij erachter welke vloer geschikt is voor jouw huis. Succes met het uitzoeken van de perfecte vloer.