Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Voor- en nadelen van een palletwagen met handpomp functie.

Voor- en nadelen van een palletwagen met handpomp functie.

Een palletwagen bestellen is niet niets. Om voor jou de beste behoeften te kiezen, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals: de werkomgeving, de beperkingen die worden gesteld door de afmetingen, de hoogte en toegankelijkheid van de te vervoeren producten, hand-, semi-elektrisch of elektrisch, de maximale belasting en de hefhoogte. Naast deze factoren kunnen er meer specifieke criteria zijn die jouw bedrijf vereist. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een rvs-palletwagen als de uit te voeren werkzaamheden zich in een hygiënische omgeving bevinden. Je kan ook een weegschaal functie aan jouw pallettruck toevoegen, zodat je pallets kunt wegen voor toepassingen waarvoor gewichtsinformatie nodig is, zoals bij transport.

Waarom voor een handpomp palletwagen gaan?

Een handgreep dissel bedient de hefinrichting van de palletwagen door handmatig te pompen. De palletwagen wordt verplaatst door aan de dissel te trekken.  Het heeft een mechanisme waardoor de as van de dissel kan worden gedraaid zodat deze veilig verplaatst kan worden. Handpallettrucks zijn alleen geschikt voor gebruik op een niet-gladde, vlakke ondergrond met een hellingsgraad van minder dan 10%.

 

Het voordeel van een handpallettruck is dat de machinist geen speciale certificering nodig heeft. Het is wel nodig om een training te volgen om ongevallenrisico’s te voorkomen, zoals vastzittende dissels of vergrendelde wielen Omdat handpalletwagens geen motoren hebben, kunnen ze relatief licht zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden opgeslagen in een bestelwagen voor gebruik op de bestemming. Daarbij is het ook voordeliger dan een elektrische of semi-elektrische palletwagen.

 

Waarom niet voor een handpomp palletwagen gaan?

Een palletwagen met een handpomp heeft ook bepaalde nadelen. Zo is deze niet erg ergonomisch vanwege de handelingen die je zelf nog moet uitvoeren. Daarbij heeft het ook maar een beperkt aantal kilogram in laadgewicht. Het is hierdoor minder praktisch in gebruik dan bij bijvoorbeeld een elektrische of semi-elektrische palletwagen.