Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Voordelen van amandel chocolade

Amandelen en chocolade vormen een smaakvolle combinatie wanneer ze gecombineerd worden in gebak en andere lekkernijen zoals Magnum pint. Naast hun universele smaak bieden deze voedingsmiddelen een schat aan voedingsvoordelen die hen hoge punten op de gezondheidsschaal opleveren. Om het meeste voordeel te halen uit deze smaakvolle pure chocolade versie van je favoriete recepten. Amandelen leveren ongeveer 30% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E in een portie, ongeveer 23 noten. Dezelfde portiegrootte levert 75 milligram calcium, 76 milligram magnesium en 200 milligram kalium. Amandelen zitten ook boordevol gezonde vetten met bijna negen gram onverzadigd vet per portie van 1 ons, waarvan meer dan 60% enkelvoudig onverzadigde vetzuren zijn. Laten we eens kijken waarom amandel chocolade goed voor je is.

Gewichtsbeheersing

Hoewel amandelen een vetrijk voedingsmiddel zijn zoals Magnum remix, bevorderen ze geen gewichtstoename wanneer ze met mate worden gegeten. Door hun vet- en eiwitgehalte vullen ze meer, zodat je in het algemeen minder voedsel eet. Amandelen hebben ook meer tijd nodig om te kauwen dan veel sterk bewerkte voedingsmiddelen, wat bijdraagt aan hun voordelen bij gewichtsbeheersing. Bovendien zijn de celwanden van amandelen moeilijk af te breken door ons spijsverteringsstelsel, waardoor een deel van het vet kan passeren zonder te worden opgenomen. Aan de andere kant bevat chocolade fenylethylamine, een stof die een soortgelijk effect op de hersenen heeft als endorfine. De chemische stoffen in de hersenen die pijn verminderen en gevoelens van geluk en tevredenheid doen toenemen.

Cardiovasculair voordeel

Je cardiovasculaire systeem plukt de vruchten van amandelen die helpen oxidatie van vetten te voorkomen. Een proces dat kan leiden tot de vorming van slagaderlijke plaque volgens een recente studie. In het vier weken durende onderzoek vertoonden deelnemers die tweederde kopje amandelen per week aten lagere niveaus van geoxideerde lipiden, wat malondialdehyde en urinaire isoprostanes zijn. Er werden ook lagere niveaus van lipoproteïne met lage dichtheid (de slechte vorm van cholesterol) en een verbeterde insulinegevoeligheid gemeld.