Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede tattoo artiest

Je bent van plan om een tattoo te nemen, je hebt je keuze gemaakt! Super leuk en spannend natuurlijk. Maar hoe ga je nu een goede tattoo artiest vinden? Je wilt natuurlijk dat het een mooi ontwerp wordt, eens gezet kan hij natuurlijk niet meer weg (of je moet al gaan laseren natuurlijk).

De eerste stap is inspiratie zoeken

Probeer zoveel mogelijk foto’s te verzamelen van de tattoo die jij wilt. Zo is het voor de artiest ook handig om meteen een goede kant op te denken en hoe hij voor jou het perfecte plaatje kan maken. Je kunt inspiratie zoeken op Pinterest, facebook en Instagram, dit is helemaal persoonlijk. Maar het is in ieder geval belangrijk om erachter te komen wat voor stijl je wilt, want zo kun je ook de juiste tatoeëerder vinden. Iedere tatoeëerder heeft natuurlijk ook z’n eigen stijl en waar hij/zij goed in is.

Ga vervolgens op zoek naar tattoo shops

Bekijk eerst in je omgeving welke tattoo shops er allemaal zijn en vraag je vrienden en bekenden of zij goede ervaringen hebben met bepaalde tatoeëerders. Bekijk dan goed de website en of er een artiest is die ervaring met jou stijl heeft.

Vergunningen

Controleer vervolgens of de tattoo shop die je voor ogen hebt, wel de juiste vergunningen heeft. Je wilt immers bij een tattoo artiest gaan die ook te vertrouwen is. Bezuinig ook zeker niet op geld als het gaat om een tattoo. Een tattoo is voor altijd en dus wil je ook dat deze er perfect uitziet!

Extra tip

Heb je de juiste tattoo artiest gevonden? Dit is super. Maar om twijfel tegen te gaan en 100% zeker te zijn van je ontwerp, is het verstandig om eerst een nep tattoo te bestellen. Zo kun je testen of dit echt is wat je wilt. Wil je een tijdelijke tattoo kopen? Tattooforaweek heeft een groot aanbod tijdelijke tattoos, experimenteer erop los voor je een definitieve keuze maakt!