Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Ingenieuze manieren om een toilet te ontstoppen

Van alle tegenslagen die ons kan overkomen in het dagelijks leven, komen er maar weinigen met dezelfde mix van gruwel en verontwaardiging als naar een toilet staren dat weigert te spoelen. Als het waterpeil in de kom onheilspellend stijgt, pleiten we, bidden we, hopen we tegen de hoop dat het probleem zich op een of andere manier op een wonderbaarlijke manier zal oplossen en dat we de versterving (en puinhoop) van een overloop zullen worden bespaard. En als je te gast bent in het huis van iemand anders, bid en bid je minstens 10.000 keer harder.

De enige troost in dit gevreesde scenario is dat het ons allemaal overkomt. En uiteindelijk kan het een goed verhaal zijn waar je beste vrienden van kunnen genieten. Maar wees gerust, er zijn enkele eenvoudige oplossingen voor deze altijd vroegtijdige gebeurtenis. De volgende zijn beproefde trucs die wonderen hebben verricht voor menig arme ziel. Hier opgesomd van de gemakkelijkste tot de moeilijkste.

#1 Doe niets anders dan wachten en dan spoelen

Toiletten werken, net als alle afvoerleidingen, door de zwaartekracht. Een volle kom water oefent zijn eigen druk uit op de klomp en zal na verloop van tijd de klomp vaak voor je opruimen. Dus als je meer dan één badkamer in huis hebt, wacht dan gewoon een nacht of zo lang als je kunt. Probeer dan opnieuw te spoelen. Als het een standaardklomp is (in de meeste gevallen te veel papier), is deze passieve oplossing verrassend effectief.

#2 Giet er wat heet water in. Wacht. Spoel door.

Als je niet de tijd hebt om op de klomp te wachten, of als je je kans op succes wilt vergroten door de zwaartekracht een handje te helpen, kun je een paar kopjes heet water in de kom gieten. Voorstanders van deze techniek zijn van mening dat het hete water helpt om het afval af te breken, waardoor de verstopping loskomt. Het kan geen kwaad om het te proberen. Dit betekent echter niet dat je potten met kokend water in een koude, broze, porseleinen toilet pot moet gieten, die hem zou kunnen kraken.

Zo kan je nog meer ingenieuze manieren uitproberen, maar soms is het toch beter om er een expert bij te halen om zeker te weten dat het riool ontstoppen op een goede manier verloopt. Je wilt natuurlijk geen rioolvliegjes krijgen. Ga dan snel op zoek naar een expert bij jou in de buurt.