Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Waarom je je voeding aan moet vullen met vitamines

Waarom je je voeding aan moet vullen met vitamines

Het is voor iedereen belangrijk om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen, dit kan door zowel te drinken, te eten, maar ook door het innemen vitamines. Vitamines moet je hierbij wel zien als aanvulling en niet als vervanging.

Tegenwoordig zijn deze vitamines ook als vegan supplementen verkrijgbaar. Zeker voor veganisten is het soms lastig om de juiste hoeveelheid stoffen binnen te krijgen en zijn vitamines een goede aanvulling.

Waarom zijn vitamines belangrijk?

Ben je nog niet overtuigd over vitamines? Dan is het goed om te weten dat de het binnenkrijgen van de juiste vitamines belangrijk is voor je groei en ontwikkeling. Of je nu jong of oud bent, een man of een vrouw, ieder is gebaat bij een goede gezondheid.

Vaak wordt er te laat aan de bel getrokken, je wordt ziek en komt er dan achter dat je een bepaald vitamine tekort komt. Door het op tijd innemen voorkom je een te kort, maar let ook op, je kunt ook een teveel aan vitamines binnenkrijgen. Hij bijhouden van je voedingspatroon is dus nooit een slecht idee.

Welke vitamines moet je slikken?

Als we het hebben over vitamines kunnen we er wel een aantal opnoemen. Vitamines die vaak aan bod komen zijn:

  • Vitamine A
  • Vitamine B
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Omega 3
  • Magnesium
  • Zink

Elke vitamine is ergens belangrijk voor en krijg je op verschillende manieren binnen. Zo krijg je vitamine D door in aanraking te komen met de zon en komt Omega 3 vaak voor in vette vis. Ben je dus iemand die de zon graag vermijdt, dan kan een Vitamine D supplement je helpen. Eet je elke week minimaal 1 keer vette vis, dan kan dat al voldoende zijn.

Welke supplementen je dus slikt is afhankelijk van je eigen levensstijl.