Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Waarom lopen steeds meer mannen met een business tas?

Met een tas over straat lopen werd lange tijd geassocieerd met vrouwelijk gedrag. Maar vandaag de dag is het een heel normaal gezicht, een man die met een business tas heren uit de trein stapt en ermee naar kantoor loopt, of naar het adres van de klant. Dat heeft alles te maken met de opmars die de laptop de laatste decennia gemaakt heeft. Zelfs op kantoor heeft de draagbare computer in veel gevallen de ouderwetse PC of terminal verdrongen. En die laptop moet natuurlijk wel veilig mee kunnen onderweg.  

Wat is een goede business tas? 

Vroeger werd een business tas een aktetas genoemd. Dat woord stamt nog uit de tijd dat alle informatie op papier stond. Vandaag de dag is dat natuurlijk lang niet meer altijd het geval. Maar toch spreken bekende merken nog steeds van een aktetas. Ook Plevier tassen worden nog als zodanig aangeduid. Maar goed, what’s in a name. Belangrijk is dat je in je tas alles wat je nodig hebt veilig en overzichtelijk kunt opbergen. En dat kun je in een goede stevige tas met handige indeling.  

Een beschermvak voor je laptop 

Je laptop, daar kun je niet zonder. Die moet dan ook veilig en goed worden opgeborgen als je onderweg bent. Moderne business bags hebben dan ook altijd een apart laptopvak. De maat staat aangegeven in inches, gelijk aan de maat van de laptop die erin past. Zo kun je eenvoudig een tas kiezen die geschikt is voor je apparaat. Soms is er ook nog een apart vak voor een tablet, eveneens met bescherming om schade te voorkomen.  

Alles overzichtelijk opgeborgen 

Niet alleen je laptop kun je in een business tas voor heren goed opbergen. Deze tassen hebben handige vakken om ook andere spullen overzichtelijk mee te nemen. Vakjes voor pennen, notitieblaadjes, visitekaartjes en usb sticks. Nooit meer ergens naar hoeven zoeken is de winst die je boekt als je je tas met één opbergvak inruilt voor een tas met handige indeling.