Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Wat is Kratom?

Met een vaparizor kun je meer dan alleen een traditionele sigaret vervangen. Je kunt er namelijk ook kruiden mee verdampen. Het is een stuk gezonder dan roken, want er komen geen schadelijke stoffen vrij waardoor de pure eigenschappen van het kruid beter tot zijn recht komen. Een van die kruiden is kratom, een van oudsher bekend kruid in Zuid-oost Azië en op verschillende manieren te gebruiken. Het is verkrijgbaar als poederextract en in capsules. Traditioneel wordt er op de bladeren gekauwd of wordt het poeder door eten of drinken gemengd. Afhankelijk van het soort kratom dat je gebruikt is het effect rustgevend, stimuleert het focus of werkt het opwekkend. Door gebruik met de vaporizer is de dosering eenvoudig in te stellen.

De herkomst en eigenschappen van kratom

De herkomst van het kruid vind je terug in de naam. Zo is er Borneo en Sumatra kratom, de Maeng Da en Bali kratom. De Maeng Da kratom vindt zijn origine in Thailand. Het kruid is verkrijgbaar in de kleuren rood, geel, groen en wit. Elk van deze kleuren staat voor een type eigenschap, maar binnen deze kleuren zijn weer verschillende varianten te vinden.

Green Malay kratom is daadwerkelijk groen van kleur. De dosis bepaalt de werking. Kies je voor een lage dosering dan werkt het stimulerend, de ontspanning ervaar je bij hogere doseringen. Maleisië is de oorsprong van dit soort. Borneo kratom laat zijn herkomst raden en wordt over het algemeen gezien als de variant die de meeste ontspanning biedt. Bali kratom verbetert juist je stemming en geeft energie.

Maeng Da is een vaak gedampte variant. Het heeft veel verschillende effecten. Het werkt stimulerend, kan een euforisch gevoel veroorzaken, maar houdt ook je focus scherp, met andere woorden, met dit type kratom ben je alert en voorbereid.

Kratom poeder extracten, zuiver en puur

Kratom is een natuurproduct. Het kruid kun je op verschillende manieren gebruiken. Als poeder en als capsules. Het poeder extract moet afgewogen worden om de juiste dosering te krijgen. Je mengt de poeder door eten of door drinken zoals thee met honing. Poeder is als extract verkrijgbaar in een hoge kwaliteit met grote zuiverheid. Daardoor kun je het maximale effect verwachten.

Kratom capsules, handig en precies

Capsules kun je een stuk makkelijker doseren in je vaporizor. Naast de gangbare soorten is Super Green alleen verkrijgbaar als capsule en bijvoorbeeld erg geschikt om chronische pijnen te verlichten. Het werd vroeger in het land van herkomst vaak gebruikt door mensen die zwaar werk verrichtten. Capsules met Super Red gebruik je wanneer je een ontspannende werking zoekt in combinatie met stimulatie.

Vapen met kratom

Ga je kruiden als kratom verdampen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De temperatuur van je vaporizer is anders dan wanneer je deze als e-sigaret gebruikt. Doordat vaporizers gelijkmatig dampen neem je de werkzame bestanddelen beter op. Je kunt de dosis makkelijk zelf bepalen door het instellen van de vaporizer en zo bepalen hoeveel effect je van het kruid wilt ervaren. Het is effectief en zuinig om kratom capsules of poeder te gebruiken bij het vapen, want je hebt minder kruiden nodig voor een effectief resultaat.