Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

5 Voordelen van een dedicated hosting provider

Grote en kleine bedrijven hebben te maken met een breed scala aan mogelijkheden voor het hosten van hun website, webapplicatie of mailserver. De meest gebruikelijke optie is shared hosting, waarbij de bronnen van een enkele server worden gedeeld door een aantal verschillende websites.

 

Maar een bedrijf dat op zoek is naar meer kracht en controle, heeft mogelijk een serviceprovider nodig die dedicated hosting aanbiedt. Bij dedicated hosting huurt een klant een server van een dedicated hosting provider en heeft hij exclusief gebruik van de bronnen van die server. De provider werkt samen met de klant om hen de CPU, RAM en schijfruimte te geven die ze nodig hebben. De provider bouwt en onderhoudt de server, waardoor de kosten voor het aanschaffen van een eigen server worden geëlimineerd.

Enkele voordelen van het kiezen van een dedicated hosting provider zijn:

  1. Serverbronnen worden niet gedeeld

Wanneer u kiest voor een dedicated hosting provider, krijgt u de volledige bronnen van één enkele server. U hoeft zich geen zorgen te maken dat andere websites de CPU en het RAM-geheugen van de server verstoppen. Met een dedicated server kunt u er zeker van zijn dat slechte scripts die op een andere website worden uitgevoerd of pieken in het bandbreedtegebruik uw server niet vertragen.

 

  1. Verbeterde prestaties en beveiliging

Het kiezen van een dedicated hosting provider garandeert maximale uptime voor uw website. Shared hosting is vaak het beste voor websites met weinig tot gemiddeld verkeer. Als uw website echter veel verkeer ontvangt, bieden dedicated servers meer stabiliteit en betrouwbaarheid dan shared hosting.

 

Met een dedicated server kunt u er ook zeker van zijn dat u geen ruimte deelt met een kwaadwillende website of een potentiële spammer. Dedicated hosting zorgt voor verbeterde beveiliging, wat vooral belangrijk is voor bedrijven die gevoelige transacties via FTP of SSL afhandelen.

 

  1. Flexibiliteit

Een dedicated server biedt een klant de flexibiliteit om de server aan te passen aan de unieke behoeften van de klant aan CPU, RAM, schijfruimte en software. Bij shared hosting is een klant beperkt tot de applicaties, software en besturing omgeving die al op de server zijn geladen. Ze kunnen ofwel software aanbieden die een klant niet nodig heeft of dingen die ze wel missen.

 

Een dedicated server biedt organisaties een aanpasbare serveromgeving die past bij hun behoeften. Ze kunnen het platform en de software kiezen die ze echt nodig hebben, waardoor ze meer controle hebben over hoe hun dedicated server is geconfigureerd.

 

  1. Uniek IP-adres

Elke server heeft zijn eigen unieke IP-adres. Bij shared hosting betekent dat dat je een IP-adres ook deelt met meerdere andere websites. Een goedkope domeinnaam kan net zo goed draaien als je een snelle en geoptimaliseerde server hebt. Als een van uw buren een spam site of een site voor volwassenen is, kan dit betekenen dat de positie van uw websites omlaag wordt gedrukt.

 

Bij dedicated hosting heb je een dedicated server, dus je eigen unieke IP-adres. Dit is vooral belangrijk als u een grote e-commerce site bent die SSL vereist voor creditcardverwerking.

 

  1. Geen overhead voor aanschaf of onderhoud van apparatuur

Als een bedrijf een dedicated server nodig heeft, maar niet de tijd of middelen heeft om zelf een server te beheren, is dedicated hosting een goedkope manier om toegang te krijgen tot de resources van een volledige server. Dedicated server kopen hoeft niet duur te zijn als je bij de juiste partij terecht komt. Een toegewijde hostingprovider neemt de kosten van het bouwen en onderhouden van serverapparatuur voor zijn rekening, vermindert de overhead voor een bedrijf dat serverruimte koopt en verbetert het rendement op de investering.

 

Deze voordelen brengen echter een prijs met zich mee. Shared hosting is de goedkoopste manier voor een bedrijf om zijn website te runnen, en dedicated hosting is veel duurder in vergelijking. Maar sites die veel verkeer verwerken of strikte behoeften hebben op het gebied van maatwerk en beveiliging, kunnen een dedicated hosting provider vinden die hun beste optie is.