Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

4 redenen waarom leer zo populair is in het meubilair

Leer is misschien wel één van de oudste materialen die gebruikt wordt voor meubels in het interieur. Tegenwoordig wordt leer overal op de wereld gebruikt om meubels te bekleden. Leer is niet voor niets zo populair. Hieronder staan 4 redenen waarom het leren meubelen de beste zijn.  

Stijl 

Het is moeilijk om de stijl van leer te verslaan. Als je leren eetkamerstoelen hebt zal dat veel meer klasse uitstralen dan dat stoffen eetkamerstoelen dat doen. Leer heeft ook de neiging om er erg chique uit te zien, het ziet er om deze reden ook uit als kwalitatief hoogwaardig. 

Weinig onderhoud  

Je hoeft niet veel te doen om voor leren meubels te zorgen. Voor de meeste stukken meubilair hoef je alleen maar elke 6 tot 12 maanden een leerverzorgingsmiddel aan te brengen. En dit duurt maar een paar minuten. Daarnaast wil je het leer om de paar weken afnemen met een vochtige doek om het stof te verwijderen. Als je extra glans wil, breng dan een polijstmiddel aan. 

Waterafstotend

Als je een glas wijn morst op een stoffen bank, zul je het moeilijk hebben om het op te ruimen. Het maakt niet uit welke methoden je gebruikt voor het schoonmaken, je zal bijna nooit in staat om alles eruit te krijgen. Leer is daarentegen extreem goed bestand tegen vloeistoffen. Het oppervlak van het meubilair zou de wijn afstoten. Je hoeft het stuk meubilair en de vloer dan alleen maar even af te doen met een natte doek en alles is weer zoals het was. 

Duurzaam 

Zolang je er goed voor zorgt, kan een leren stoel een leven lang meegaan. Als je er niet te wild mee omgaat zal het leer niet slijten zoals stof dat vaak doet. Ook is het oppervlak van een leren meubelstuk veel beter bestand tegen deuken en andere vormen van slijtage. Leer is kwetsbaar voor snijden en scheuren, maar alleen onder heftige omstandigheden. Over het algemeen is leer veel duurzamer dan andere materialen omdat het zo lang meegaat.