Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

5 Redenen om toch een brommer te kiezen

De meeste Nederlanders willen zo snel mogelijk een auto kopen als ze 18 jaar worden en een rijbewijs hebben. Maar auto’s kosten op elk vlak meer geld en voor veel mensen is een auto niet eens noodzakelijk. Twijfel je nog? Dan kan dit artikel je helpen om een keuze te maken.

Voordelen van een auto:

Met een auto kun je sneller en verder rijden. Maar rijd je hoofdzakelijk in de stad, dan heb je hier helemaal niks aan en kan het zelfs zo zijn dat je er langer over doet met de auto, dan wanneer je bijvoorbeeld op de fiets of brommer gaat. Een van de grote voordelen is wel dat je in een auto altijd droog zit en zelf de temperatuur kunt regelen.

Voordelen van een scooter:

  1. Op het fietspad rijd je makkelijker door dan op de weg, zeker in het centrum van een groter dorp of de stad. Je kunt hier op een constante snelheid doorrijden en dat is ook nog beter voor het benzinegebruik. Remmen en optrekken zijn namelijk de grootse brandstofverbruikers. Als je een elektrische brommer kiest, heb je ook het voordeel dat je deze overal kunt opladen, in tegendeel van de auto die je alleen bij specifieke oplaadpalen of thuis kunt opladen.
  2. Een brommer kan makkelijk een verbruik van 1 op 25 halen, dat is vrij goed vergeleken met de gemiddelde auto, die 1 op 14 rijdt. Met een volle tank kun je 125 tot 150 kilometer rijden, en er gaat meestal maar 5 liter in!
  3. Je hoeft voor een brommer geen wegenbelasting te betalen. Bij een auto ben je al snel 30 euro of meer per maand kwijt. Een auto kost ook al snel een paar duizend euro als je een degelijke auto wilt kopen, terwijl je een brommer voor onder de 1000 euro wel kunt vinden.
  4. Met een brommer kun je in een stad overal gratis parkeren net als met een fiets. Dit scheelt je tijd omdat je niet een parkeerplek hoeft te zoeken die 5 minuten van je bestemming af ligt, je parkeert je scooter gewoon op de stoep van de locatie waar je naar toe wil.
  5. Scooters worden ook steeds comfortabeler, veiliger en stijlvoller.

Bonus voordeel:

Je kunt bij InShared ook schadevrije jaren voor je brommer opbouwen, net als voor de auto. De verzekering van een brommer is aanzienlijk goedkoper dan een autoverzekering. Voor een autoverzekering betaal je ongeveer 50 euro per maand, voor een brommerverzekering ben je ongeveer 200 tot 300 euro per jaar kwijt. De autoverzekering kost dus minimaal drie keer zoveel dan een brommerverzekering. Je kunt kiezen uit een WA-verzekering of een allrisk verzekering. Je bent in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, hiermee verzeker je schade die je iemand anders aandoet en de schade die jou wordt aangedaan. Wil je je brommer ook verzekeren voor diefstal, schade die je zelf aanricht of schade van bijvoorbeeld weersinvloeden? Ga dan voor een allrisk verzekering