Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Moederdag cadeau verzinnen? 3 tips voor gegarandeerd succes

Nog heel even en dan is het weer Moederdag. De meningen over deze dag zijn verdeeld. De één vindt het te commercieel en de ander een absolute schande als je hier niets aan doet. Laten we wel wezen: elke dag is er één om liefde en waardering voor je moeder te tonen. Maar vaak gebeurt dit niet. Niet omdat je het vanzelfsprekend vindt dat ze er voor je is, maar omdat het lastig is om die gevoelens te tonen. Moederdag is de dag bij uitstek om hier extra werk van te maken. Haar in het zonnetje te zetten. Gewoon omdat het kan. Omdat er een goede aanleiding voor is. Dát maakt Moederdag zo speciaal.

Toch is het ook elk jaar weer een enorme crime om iets leuks te bedenken voor Moederdag. Je geeft liever geen standaard Moederdag cadeau, maar na al die jaren is het ook lastig om nog origineel te blijven. Kan jij wel wat hulp gebruiken? Dan is het goed dat je op tijd bent begonnen met het treffen van voorbereidingen. Met behulp van de volgende drie tips zal jouw cadeau gegarandeerd een succes zijn.

1.      Gegraveerd cadeau

Wil je af van de cadeaus die uiteindelijk in de prullenbak verdwijnen? Maar iets geven waar ze echt jaren plezier van heeft? Dan is het goed om eens op zoek te gaan naar een gegraveerd cadeau. Houd er wel rekening mee dat het extra tijd kost om een voorwerp te graveren. Als je er zeker van wilt zijn dat deze met Moederdag klaar is, is het goed om deze maximaal twee weken van tevoren te bestellen.

Tegenwoordig wordt er heel wat gegraveerd. Het meest bekend zijn natuurlijk sieraden. Deze kunnen ontzettend eenvoudig met een datum, naam of initialen worden verrijkt. Maar er zij natuurlijk ook andere voorwerpen die je cadeau zou kunnen doen. Bijvoorbeeld een koffiemok met foto’s of haar naam. Dat zijn dingen die altijd van pas komen en jaren gebruikt zullen worden. Missie geslaagd!

2.      Een nieuwe outfit

Het lijkt misschien vreemd om je moeder een nieuwe outfit cadeau te doen. Bedenk echter goed hoe lang het geleden is dat zij echt iets voor zichzelf heeft gekocht. Vrijwel alle moeders hebben dit gemeen: ze kopen liever niets voor zichzelf. Alles wat ze hebben, geven ze uit aan de mensen die belangrijk voor ze zijn. Nieuwe kleding of schoenen kopen? Dat gebeurt nauwelijks.

Hoog tijd om haar dus eens in het zonnetje te zetten. En wel met een geheel nieuwe outfit. Je zou eventueel ook voor een comfy huispak kunnen kiezen. Iets waar zij zich heerlijk in terug kan trekken om te bekomen van een drukke dag.

3.      Zelfgemaakt

Waar werd jouw moeder vroeger echt gelukkig van op Moederdag? Hoogstwaarschijnlijk de knutsels die je op school had gemaakt. Erg mooi waren ze niet, maar ze vond ze prachtig. Waarschijnlijk heeft ze deze nu nog ergens liggen. Natuurlijk betekent dit niet dat je nu ook aan het knutselen moet slaan, maar misschien is er wel iets wat je zelf zou kunnen ‘maken’. Organiseer bijvoorbeeld in het geheim een fotoshoot met het hele gezin en kies de mooiste foto uit om aan haar te schenken.