Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Bezig met je afstudeerscriptie? Tips om af te studeren

Bezig met je afstudeerscriptie? Tips om af te studeren

Niet voor iedereen is het schrijven van een afstudeerscriptie een pretje. Heb je eenmaal alle data verzameld en heb je het einde van je studie al in zicht, zorg dan dat je het met volle overtuiging afmaakt. Er zijn verschillende tips die je helpen bij het schrijven van je scriptie. Wat dacht je van een fijne werkplek waar je je goed kunt concentreren? Dit hoeft niet duur te zijn, hiervoor kan je net zo goed gebruikte kantoormeubelen kopen. Of wat dacht je van te zorgen voor voldoende pauzes? Hieronder vind je nog een aantal tips die je gaan helpen bij het afstuderen.

Maak je scriptie een prioriteit

Heb jij altijd een drukke studententijd gehad? Dan is het nu wellicht tijd om een aantal dingen even te laten liggen. Wil jij je scriptie op tijd afmaken, moet je er veel uren in gaan stoppen. Je kan dus niet elke avond in de kroeg staan en drie verschillende sporten blijven uitoefenen. Je hoeft niet alles te schrappen, maar probeer verstandige en logische keuzes te maken zodat je genoeg tijd en rust hebt om aan je scriptie te werken. Hierbij helpt een vast routine, want hoe duidelijker deze routine is, hoe normaler het voor jezelf wordt. Zo hoef je niet elke keer op zoek te gaan naar motivatie om aan de slag te gaan.

Maak een planning en begin

Voordat je begint met schrijven, is het handig om een duidelijke en overzichtelijke planning in kaart te brengen. Als je alle hoofdstukken indeelt weet je zeker dat je overal aan toe komt. Hiernaast kan je dan kleine successen behalen, door elk hoofdstuk dat je afmaakt. Dit helpt om uiteindelijk het grote doel te kunnen afstrepen. Na het maken van de planning is het een kwestie van beginnen. Sluit alle afleidende tabbladen en begin met het schrijven van het eerste hoofdstuk. Zorg ervoor dat je de literatuurlijst bijhoudt, voordat je op het eind moet bedenken welke bronnen je hebt gebruikt.