Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De beste keukenindelingen om te overwegen voor jouw renovatie

De keuken is één van de belangrijkste kamer som goed in te kijken bij het overwegen van keukenontwerp en renovaties, omdat er zoveel te overwegen valt. Een keuken is meer dan alleen waar je kookt en al jouw voedsel en apparaten bewaart. Eet de familie ook in de keuken en zo ja, hoe wil je dat ze van de ruimte genieten? Staat je wasmachine in een bijkeuken of heb je de extra aanrechtruimte nodig om hem slim te verbergen in de keuken? Je kan beginnen met het ontwerpen van jouw droomkeuken door de esthetische kenmerken te overwegen, zoals de kleurenschema’s, materialen en de details op de gootstenen en aanrechtbladen, maar eerst moet je nadenken over de lay-out. De volgende set van ideeën voor keuken indelingen zou jou een idee moeten geven van de beste optie voor jouw behoeften en jouw ruimte.

Is een U-vormige keuken iets voor jou?

Als je een enorme keuken hebt en behoefte hebt aan ruimte, opslag en een plek om te eten, is de U-vorm perfect, omdat het loketten en werkruimten op 3 muren beidt en er nog steeds de mogelijkheid is om een eiland in het midden toe te voegen. In wezen kan de U-vormige keuken het beste van twee werelden bieden. Je hebt alle ruimte die j nodig hebt om ervoor te zorgen dat je de keuken optimaal kunt gebruiken – misschien door de kook – en bereidingsruimtes te scheiden en jezelf voldoende opslagruimte te geven, maar de ruimte in het midden is van jou om mee te spelen. Dit is ideaal voor de huiseigenaar die niet alleen veel tijd in de keuken doorbrengt om maaltijden te bereiden en te bakken, maar het ook ziet als een gemeenschappelijke familiekamer waar iedereen samen kan komen.

Is een L-vormige keuken anders iets voor jou?

Het verschil tussen de L-vormige keukenopstelling en de U-vormige opmaak is te zien in de vorm van de letter – met de L-vorm verlies je een muur van toonbanken en opslag. Dit is geweldig voor alleenstaanden met kleine, aparte keukens omdat het de beschikbare ruimte optimaal benut en toch de hoekruimte maximaliseert. Deze doodlopende aanpak is geweldig voor diegenen die in privacy willen koken.

Wil je dit graag bespreken met een keukenontwerper bij jou in de buurt. Kijk anders voor exclusieve keukens in Eindhoven of andere stad om de mogelijkheden te bespreken.