Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

De beste tijd om speelgoed te kopen? Wacht tot december, zeggen experts

Bedrijven proberen een gevoel van urgentie te creëren dat hun speelgoed hot is en misschien later niet meer verkrijgbaar zal zijn. Maar de tip is: koop niet in de hype.

Een expert heeft zojuist de cijfers van het afgelopen jaar doorlopen en geconstateerd dat het de moeite loont om te wachten. De beste prijzen waren niet op Black Friday of Cyber ​​Monday, maar tijdens de eerste twee weken van december.

Experts constateren dat tijdens Black Friday veel prijzen worden verdubbeld en daarna korting wordt weergeven.

De wacht-methode werkte ook voor speelgoed dat niet op de hotlist stond. De prijzen van sommige werden in december met maar liefst 37 procent verlaagd.

Waar het op neerkomt: als je Black Friday speelgoed kortingen omzeilt en de twee weken voor Kerstmis winkelt, bespaar je het meeste geld op speelgoed.

Houd er rekening mee dat deze techniek niet voor ieder soort speelgoed merk werkt. Vorig jaar verhoogde Intertoys de prijs van zijn speelgoed in november en opnieuw in december. En alle weddenschappen zijn uitgeschakeld als er een weggelopen ‘must-have’-speeltje is.

Die gedachte wordt herhaald door Edgar Dworsky, oprichter van Consumerworld.org, die veel tijd besteedt aan het volgen van discount prijzen en het beleid ervan. Dworsky vindt veel geweldige deals op Black Friday, zoals de Wobbel Board Black Friday.

Het is bijna onmogelijk om de absoluut laagste prijs te betalen, omdat de prijzen niet helemaal voorspelbaar zijn. Als je winkelt in een winkel die een goede prijsgarantie heeft, of als je een creditcard gebruikt die een prijsgarantie heeft, ben je beschermd als de prijs daalt na Black Friday.

Slimme shoppers die geld willen besparen, blijven op de hoogte van de prijzen tijdens de hele kerstinkoopperiode, zelfs nadat ze een artikel hebben gekocht. U kunt prijswaarschuwingen instellen om u hierbij te helpen op sites zoals: DealNews, Price Spider, Price Grabber, Deal Alerter, Price! Pinx, Price Drop Alert, Digital Folio, Online Price Alert en WishPot.

Blijf naar de advertenties kijken,’ adviseerde Dworsky. Als je iets hebt gekocht en je ziet dat de prijs is gedaald, ga dan gewoon terug naar de winkel en vraag om een ​​gedeeltelijke terugbetaling. De meeste winkels doen dit als je binnen een bepaald aantal dagen teruggaat en een ontvangstbewijs hebt.