Mannenwiki.nl

Alles voor mannen

Waarom het checken van kredietwaardigheid belangrijk is

Wist je dat in de helft van alle faillissementen wanbetalers een grote rol spelen? Het kan dus zomaar gebeuren dat je failliet gaat omdat een klant de facturen niet meer betaald. Dit is nooit met opzet, maar eigenlijk altijd omdat de klant het geld niet heeft. Dit is natuurlijk heel vervelend voor de klant, maar hierdoor wordt zijn probleem wel ineens jouw probleem. De facturen van jouw bedrijf moeten natuurlijk ook gewoon betaald worden. Deze vervelende situatie zal door corona steeds vaker voorkomen. En daarom is het als bedrijf goed om zicht te houden op de kredietwaardigheid van je klanten. In deze blog zal verteld worden wat kredietwaardigheid is en waarom het een kredietwaardigheidscheck belangrijk is. 

Kredietwaardigheid 

Een bedrijf wordt als kredietwaardig beschouwd als het zijn rekeningen kan betalen. Bedrijven willen dus alleen zakendoen met klanten die ook daadwerkelijk kredietwaardig zijn. De kredietwaardigheid van een bedrijf wordt gemeten aan de hand van de solvabiliteit: hoe groot is de schuld in verhouding tot het eigen vermogen? Door dit uit te rekenen weet je of een bedrijf in staat zal zijn om jouw facuur te betalen. Het is dus altijd belangrijk om dit van je klanten te checken. Maar dit zelf doen zou veel tijd en geld kosten. Het is beter dat over te laten aan Coface, die een snelle en makkelijk kredietwaardigheidscheck hebben.  

Kredietwaardigheidscheck 

Vul in de site van Coface het kvk-nummer van je klant in. Coface zal dan snel de kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Komen ze door de check heen? Dan kan je ze met een gerust hart bedienen. Geen enkel bedrijf zal namelijk met opzet de facturen niet betalen. Maar als een klant een te lage kredietwaardigheid heeft kan het slimmer zijn om deze klant niet te helpen of erover in gesprek te gaan. Laat Coface de kredietwaardigheid van je klanten monitoren zodat je meer zekerheid van inkomsten hebt. Dat is iets waar alle bedrijven in deze periode van corona behoefte aan hebben.